Închide

Rar, dar se întâmplă: autori ai celebrei escrocherii prin metoda ”Accidentul” sunt identificați și prinși, e vorba încă o dată de deținuți din penitenciare, de data aceasta și din Gherla

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 12, 2023 0 216

Rar, dar se întâmplă: autori ai celebrei escrocherii prin metoda ”Accidentul” sunt identificați și prinși, e vorba încă o dată de deținuți din penitenciare, de data aceasta și din Gherla.

O femeie de 87 de ani din Baia Mare a fost înşelată cu suma de 100.000 de lei prin metoda ”Accidentul”, în acest caz autorii și ”săgeata” lor – căci aceștia sunt închiși în penitenciar – au fost prinși. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Ionela Cosma, a arătat ieri că persoane necunoscute ar fi contactat-o pe telefonul fix şi ar fi indus-o în eroare cu privire la faptul că nepotul acesteia ar fi internat la un spital din altă ţară şi ar fi solicitat persoanei vătămate, în regim de urgenţă, suma de bani necesară pentru plata unei intervenţii chirurgicale. ”Imediat după sesizare au fost demarate activităţi specifice în cadrul dosarului penal, stabilindu-se faptul că persoane privative de libertate, care ar fi încarcerate în penitenciarele Gherla şi Târgu Mureş, ar fi implicate în comiterea unor astfel de fapte de înşelăciune prin metoda ‘Accidentul’, atât în judeţul Maramureş, cât şi în alte judeţe – Bistriţa Năsăud, Sălaj şi municipiul Bucureşti”, a arătat aceasta. Astfel, în baza probelor administrate, sâmbătă 9 decembrie poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Baia Mare l-au prins în flagrant delict pe un tânăr, de 22 de ani, din judeţul Constanţa, la scurt timp după ce ar fi primit de la o altă persoană vătămată 10.000 de lei. Şi aceasta fusese indusă în eroare cu privire la faptul că nepotul ei ar fi suferit un accident, iar banii sunt necesari pentru plata serviciilor medicale.

Asupra celui cercetat au fost descoperiţi banii şi două telefoane mobile, despre care există bănuiala că, prin intermediul acestora, ar fi fost coordonat de către persoanele încarcerate în penitenciar. Faţă de tânărul de 22 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi, ulterior, fiind prezentat Judecătoriei Baia Mare, a fost dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Conform purtătorului de cuvânt, concomitent cu aceste activităţi, au fost dispuse controale amănunţite în camerele de deţinere ale penitenciarelor Gherla şi Târgu Mureş, iar patru bărbaţi încarceraţi, cu vârste între 34 şi 37 de ani, sunt cercetaţi în legătură cu săvârşirea faptelor menţionate, fiind descoperite şi ridicate atât telefoane mobile, cât şi cartelele telefonice utilizate pentru contactarea şi inducerea în eroare a persoanelor vătămate. Există bănuiala că grupul infracţional constituit ar fi acţionat şi în alte judeţe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu