Închide

Rafila: Nu se mai cere PLF și certificat verde la intrarea în țară / Recomandăm cu tărie masca de protecție în spațiile aglomerate, mijloace de transport, grădinițe, școli, universități

ActualitateSănătateSocial by Actual de Cluj - mart. 08, 2022 0 298

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat marți, într-o conferință de presă, consecințele ridicării stării de alertă pe teritoriul României. Ministrul a precizat că la intrarea în România nu va mai fi solicitat nici PLF, nici certificat verde, nici teste. Alexandru Rafila a recomandat „cu tărie” însă purtarea în continuare a măștii de protecție în spațiile aglomerate, mijloace de transport, grădinițe, școli, universități, relatează g4media.ro

Ministrul Sănătății a precizat că persoanele cu COVID vor trebui să se izoleze în continuare și vor primi concediu medical, însă nu vor mai fi verificate dacă stau izolate.

Nunțile, botezurile și alte evenimente vor putea fi organizate fără nicio restricție.

Nu vor mai fi limitări pentru accesul la mall, restaurante și la alte activități, nici limită de program.

Cele mai relevante declarații:

Faptul că guvernul a hotărât ridicarea stării de alertă se ajunge într-o situație nouă, în care toate restricțiile vor fi ridicate.

Voi face și recomandări profesionale, astfel încât impactul măsurilor să nu se soldeze cu o creștere a numărului de cazuri.

Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare.

Se renunță în primul rând la utilizarea măștii atât în spațiile exterioare, cât și în cele interioare nu va mai fi obligatorie, ea este necesară.

Citește tot textul pe g4media.ro

sursa foto: Facebook/Vasile Florin Razvan

Nici un comentariu

Scrie un comentariu