Închide

Rafila după ce numărul cazurilor de infecție în orașele mari continuă să crească: ”oraşele cele mai mari, cu activitate intensă, cu interacţiuni multiple, dau cele mai mari cifre”

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 23, 2022 0 251

În condițiile în care numărul infecțiilor de coronavirus continuă să crească iar în Cluj se raportează în continuare cele mai multe cazuri noi din provincie, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că e de așteptat ca în orașele mari să se înregistreze cazuri multe.

”Se respectă, dacă vreţi, ceea ce s-a întâmplat şi în perioadele anterioare. Oraşele cele mai mari, cu activitate intensă, cu interacţiuni multiple, dau cele mai mari cifre în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi. Această creştere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenţie. Ministerul Sănătăţii a păstrat toate instrumentele care ţin de el în ceea ce priveşte diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienţi. Există aceeaşi capacitate operaţională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în ţara noastră”, a declarat Rafila astăzi într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Amintim, Clujul are și azi cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus din țară, singurul județ alături de Timiș care raportează peste trei sute de cazuri noi de ieri până azi.
E vorba de 365 de cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore în Cluj, cele mai multe din țară după București după cum arată datele Ministerului Sănătății. Aceasta în condițiile în care Clujul e deja județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție depistate de la debutul pandemiei în urmă cu doi ani și singurul unde numărul de cazuri depistate depășește 150.000, azi numărul ajunge la 155.504.
Să mai menționăm că și incidența infecției cu coronavirus, calculată raportând numărul cazurilor active la populația rezidentă, e în Cluj a doua cea mai ridicată din România, 5,31 cazuri la mie, depășită doar de București cu 5,33 la mie.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.521 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus în România, cu 619 mai puține față de ziua anterioară. Un număr de 552 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare