Închide

Rafila: ”Avem un judeţ care e posibil ca săptămâna viitoare să intre în online, din punctul de vedere al cursurilor. Este vorba de judeţul Cluj”

EducaţieTop News by Actual de Cluj - ian. 29, 2022 0 872

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune și azi că există posibilitatea ca într-un județ din țară, Cluj, școlile să fie închise, chiar de săptămâna viitoare, iar cursurile să fie organizate online, din cauza incidenței ridicate a infecției cu coronavirus și mai ales a gradului de încărcare a paturilor de terapie intensivă.

Rafila a spus azi în contextul creșterii incidenței infecției cu coronavirus că unde gradul de ocupare a paturilor de ATI depășește 75% şcolile trec în online. Clujul are cea mai ridicată rată de ocupare din țară, azi aceasta ajunge la 67%. ”Avem un judeţ care e posibil ca săptămâna viitoare să intre în online, din punctul de vedere al cursurilor. Este vorba de judeţul Cluj”, a spus azi Rafila.

Amintim, gradul de ocupare al paturilor de la Terapie Intensivă ajunge azi, în Cluj, la 67,5%, cel mai ridicat din țară. Datele Mnisterului Sănătății arată că două din trei paturi de ATI din Cluj sunt ocupate azi, cea mai mare pondere din țară, urmat de Suceava, cu 58,56%. Spre comparație la nivel național gradul de ocupare a paturilor ATI e azi de 34%, ceea ce înseamnă că gradul de ocupare, în Cluj, e dublu față de media națională.

Să mai spunem, spre comparație gradul de ocupare a paturilor ATI era de 58% în urmă cu trei zile, a crescut cu nouă procente în acest interval. În continuare doar în Cluj și Suceava gradul de ocupare depășește 50%. În spitalele din Cluj sunt internați 474 de pacienți infectați cu coronavirus, dintre care 52 se află în stare critică, la Terapie Intensivă, în creștere de la 49 ieri. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate cinci decese la pacienți infectați cu coronavirus, în Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare