Închide

Puhoaiele care au determinat ISU să emită avertizări pe telefoanele mobile în Cluj-Napoca pentru ca locuitorii să stea în case au dus la inundarea mai multor blocuri iar o mașină a rămas prinsă sub podul din Mărăști

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 13, 2024 0 4535

Puhoaiele care au determinat Inspectoratul pentru Situații de Urgență să emită avertizări pe telefoanele mobile în Cluj-Napoca pentru ca locuitorii să stea în case au dus la inundarea mai multor blocuri iar o mașină a rămas prinsă sub podul din Mărăști.

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au fost solicitați să scoată apa din imobile de pe strada Transilvaniei din localitatea Baciu, str. Ioachim Olteanu din localitatea Florești, precum și de pe str Eroilor, Albac și Dobrogeanu Gherea din Cluj-Napoca. Totodată, au fost înregistrate două solicitări pentru degajarea arborilor cazuti pe strazile Eroilor, Dorobanților, Teodor Mihali și Albac. A  fost înregistrată și o solicitare pentru degajarea unei mașini surprinse de apă sub podul de la intersecția străzilor Ialomiței cu Traian Vuia. În sprijin au fost solicitate autoturisme 4×4 de la asociația Cert Transilvania. De asemenea, au fost înregistrate solicitări pentru evacuarea apei din subsoluri situate pe străzile Anatole France, Andrei Mureșanu, Aviator Bădescu, Romulus Vuia și Câmpului din municipiul Cluj-Napoca, arată purtătorul de cuvânt al ISU Cluj Andrei Biriș. Suplimentar au mai fost solicitată intervenția echipajelor ISU Cluj pentru evacuarea apei din subsoluri situate pe străzile Frâncului, Jurământului, Aviator Traian Dârjan și Predeal din Cluj-Napoca.

A fost nevoie de intervenții în atât de multe cazuri încât pentru evacuarea apei din subsoluri au fost alocate în sprijin pe lângă echipajele Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca ale ISU Cluj și forțe și mijloace din Turda, Dej și Huedin. Astfel, în teren la ora publicării acestei știri acționează zece autospeciale cu șapte motopompe și nu mai puțin de 34 de pompieri.

Foto Alin Niculescu / facebook.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare