Închide

PSD Cluj: suspendarea plății creditelor bancare până la finalul anului

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - mart. 20, 2020 0 386

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra anunță că astăzi depune un proiect în Parlament prin care solicită suspendarea plăților creditelor bancare, și a dobânzilor aferente, până la finalul anului 2020. Măsura propusă de reprezentantul PSD Cluj vizează atât firmele cât și persoanele fizice, și ar trebui aplicată tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

„În această perioadă dificilă pentru oameni și economie, este vremea măsurilor ferme, decisive și mai ales curajoase, așa cum se întâmplă în cele mai multe state membre ale Uniunii Europene, nicidecum a jumătăților de măsură, cum face guvernul Orban”, comentează deputatul Horia Nasra. El a mai adăugat că măsura de suspendare a ratelor bancare se poate opera până la finalul anului curent, durata contractuală urmând a fi prelungită corelativ.

Remintim că premierul Ludovic Orban a lansat ipoteza că plata creditelor bancare ar putea fi suspendată pe perioada stării de urgență, fără însă să fie adoptată o reglementare fermă în acest sens. Social-democrații clujeni consideră că varianta lansată de premier nu va fi de prea mare ajutor, în contextul crizei actuale provocate de epidemie în absolut toate sectoarele social-economice. „Suspendarea plății creditelor până la finalul anului este o măsură curajoasă, propusă de social-democrați în setul de proiecte anunțate încă de săptămâna trecută” arată Horia Nasra (foto sus).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu