Închide

PSD Cluj: Primarii traseiști trebuie să-și piardă mandatele. 13 primari social-democrați au fost cooptați în PNL Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - sept. 01, 2020 0 1271

Social democrații clujeni îi cer prefectului Mircea Abrudan să emită ordin de încetare de drept a mandatelor de primari, pentru edilii care au ales să se alieze cu liberalii (unii dintre ei de sub umbrela de „independenți”, alții chiar aderând la PNL Cluj).

„Organizația Județeană Cluj a Partidului Social Democrat a înaintat astăzi către Instituția Prefectului Județului Cluj solicitarea de emitere a Ordinului de încetare de drept a mandatului de Primar, înainte de termen, prin pierderea calității de membru PSD ca urmare a înscrierii în alt partid politic și a depunerii candidaturii pentru funcția de primar din partea acelui partid politic, pentru următorii candidați la funcția de primar: Morar Costan (Municipiul Dej), Făgădar Nicolae (Com. Aiton), Cighir Ana (Com. Așchileu), Moldovan Ana Liliana (Com. Ceanu Mare), Rus Simon-Casian (Com. Cuzdrioara), Costea Gabriel-Victor (Com. Feleacu), Moncea Ioan (Com. Jichișu de Jos), Giurgiu Aurel (Com. Luna), Zelencz Roland-Tiberiu (Com. Mica), Oltean Dumitru (Com. Mintiu Gherlii), Ghic Viorel (Com. Mărișel), Fartan Ioan (Com. Sânmărtin), Fărgaciu Călin-Stelian (Com.Sândulești)”, se precizează în comunicatul transmis de PSD Cluj.

Edilii enumerați au obținut mandatele de primari de pe listele PSD, în 2016, iar astăzi s-au aliat cu liderul Consiliului Județean, liberalul Așin Tișe, devenind susținători ai PNL.

De asemenea, un alt primar PDS care a fost racolat de PNL  Cluj este cel al municipiului Turda, Cristian Matei. Având în vedere că Matei a fost îndepărtat din partid, el nu riscă să-și piardă mandatul înainte de termen.

„Partidul Social Democrat a demonstrat fermitate în sancționarea traseismului politic, fenomen cu valențe negative asupra procesului democratic”, se mai precizează în comunicatul transmis de PSD Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu