Închide

Protest la penitenciarul Gherla, zeci de angajați din penitenciare o așteaptă pe ministra Prună

ActualitateDin județ by Actual de Cluj - sept. 26, 2016 0 305

Zeci de angajaţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) din Gherla, Dej, Baia Mare, Satu Mare și Aiud protestează în aceste momente în fata Penitenciarului Gherla. Sindicaliştii cer îmbunătățirea condițiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal, eliminarea inechităților salariale și demiterea ministrului justiției pentru incapacitate profesională.

În această dimineaţă, este aşteptată la Gherla Raluca Prună , ministrul Justiţiei, care va discuta cu angajaţii ANP. Protestul a început după ora 09, iar sindicaliştii au afişat, în mod ironic, o plasă cu prune în aşteptarea Ralucăi Prună: „Nu atingeţi! Prună sensibilă”, informează dejeanul.ro.

Vizita oficialului coincide şi cu inaugurarea unui centru terapeutic pentru femei în cadrul Penitenciarului Gherla.

„Sindicatele din penitenciare declanşează mişcări de protest în toate penitenciarele din ţară pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal, eliminarea inechităţilor salariale şi demiterea Ministrului Justiţiei pentru incapacitate profesională. La Penitenciarul Gherla, Ministrul Justiţiei a promis că va discuta cu angajaţii care protestează în dată de 26.09.2016, fiind invitată la inaugurarea festivă a Centrului Terapeutic pentru Femei, împreună cu Ambasadorul Norvegiei în România, dna. Tove Bruvik Westberg. Cu speranţa că a înţeles exact legislaţia pe care doreşte să o discute cu personalul, anterior făcând confuzii serioase, solicităm Ministrului Justiţiei că întâlnirea să aibă loc înainte de mitingul de protest care este organizat în dată de 26 septembrie în intervalul orar 11.00 – 15.00 în faţă Penitenciarului Gherla„, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că personalul din penitenciare lucrează în aceleaşi condiţii ca şi deţinuţii şi spun că au de gând să dea Guvernul în judecată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu