Închide

Protest la Cluj împotriva tăierii mieilor de Paște: „Tu la ce vârstă ți-ai pierdut compasiunea?”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 12, 2017 5 789

Protest în Cluj-Napoca timp de zile întregi împotriva obiceiului sacrificării mieilor: câteva zeci de persoane, ce se recomandă vegani, au manifestat și astăzi împotriva tăierii mieilor de Paște, a opta zi consecutiv.
Protestele continuă și mâine după-masă, în piața Muzeului, „împotriva masacrului a milioane de miei, oi și alte animale înainte și în timpul Paștelui”.

„Compasiune în locul obiceiurilor sângeroase. Tradiția nu este un model de etică și nici un motiv pentru perpetuarea cruzimii. 3 milioane de miei uciși de Paște în România” a fost unul dintre mesaje. „Viața unui animal în schimbul unei plăceri de câteva minute” sau „Tu la ce vârstă ți-ai pierdut compasiunea?” au fost altele. „Astăzi am protestat în Piața Mihai Viteazul împotriva masacrului mieilor, oilor și al altor animale inocente. De Paște sunt sacrificaţi în România în jur de 3 milioane de miei, fiind practic unul din cele mai mari sacrificii sângeroase care are loc în lume la ora actuală. Uciși în numele unui simbol și al unei tradiții crude”, explică protestatarii.

Protestele continuă și mâine după-masă, în piața Muzeului.

5 comentarii

  1. Studiu sociologic in occident: Intr-un lac vezi ca se ineaca animalul tau de companie drag (caine, matza, miel, porc, ce-o fi) si langa el si un om, strain, necunoscut. Pe cine ai salva prima data? Doar 1/3 oameni au raspuns ca ar salva clar omul.

  2. Nu inteleg, vreti sa radem de protestatari ori doriti sa faceti reclama si sa le promovati valorile? 40 de zile s-a protestat in fata la maternitate impotriva uciderii copiilor (de oameni), a avortului si nu a fost prezentat nimic in presa, dar acu ne anuntati cand ies 5 dezorientati ce confunda omul cu animalul in strada sa protesteze ca sa nu mai mancam carne deloc. Inteleg eu ca asta e progresismul-umanist-secularist-ateu si anti-crestin pe care il promovati si voi ca redactie?, cum ca e in regula sa fim pe locul 2 in lume la procentul de avortati per nasteri vii si pe locul 1 in Europa, e in regula sa ne omorim pruncii, dar sa nu cumva sa indraznim sa mancam carne de animal, sa nu omoram gaini, miei, porci, etc ca au suflet. “Evolutie” intr-o directie tare ciudata, halal progres.
    Daca mai facem 2-3 pasi in aceasta directie, in care nu mai intelegem definitia omului si cea a animalului si diferenta dintre termeni, urmeaza sa legalizam casatoria intre catel si om, zoofilia, pe langa ce se-ncearca acum sa se faca.

    PS. Eu chiar mananc putina carne, si destul de mult inspre vegan, dar nu ca mi-e mila de ‘bietu’ animal (care spre deosebire de om, NU e o persoana cu suflet!), ci ca sa nu dea canceru in noi daca mancam doar carne in ultimii ani, spre deosebire de bunicii nostri care aveau un regim alimentar mai variat, mai vegetal.

  3. ipocrizie.

    mielu pt ca e simpatic nu e bun, dar pieptul de pui e ok? ne plac doar animalele ca pot sa ne provoace zambete. cat de ipocrit sa fi sa iubesti din interesul tau meschin un animal. fie el miel, caine sau pisica. Dar sa nu iti pese deloc de pui ( al carui piept creste in copac presupun) sau ciori, sau porci

  4. Acceptind idea ca plantele au si ele un CICLU de VIATA ( unde mai pui ca unele mai au flori placut mirositoare si colorit superb), eu propun sa ne hramin doar cu AER ! Unde mai pui ca e si gatis… S-a descoperit oare „metrul” etalon al ipocriziei ?

Scrie un comentariu