Închide

Proiectul pentru restaurarea bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca a fost recompensat pentru calitatea restaurării și este desemnat câștigător al ”European Heritage Europa Nostra Awards”

Actualitate by Actual de Cluj - mai 30, 2024 0 93

Proiectul pentru restaurarea bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca a fost recompensat pentru calitatea restaurării și este desemnat câștigător al ”European Heritage Europa Nostra Awards” pentru categoria ”Conservation and Adaptive Reuse”.

Anunțul vine de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. ”Juriul competiției a apreciat în mod deosebit calitatea restaurării și modul în care acest monument istoric deosebit este pus în valoare cu o finanțare europeană de peste 4 milioane de euro”, a arătat instituția. ”Acum este un model de bune practici pentru restaurarea unui monument istoric la nivel european și un exemplu concret al eficienței și impactului pe care îl au investițiile cu fonduri europene”.

Renovarea bisericii a durat patru ani, din 2016 până în 2022. Proiectul a fost realizat cu sprijin financiar din partea Fondurilor Europene de Dezvoltare Regională , Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România , Guvernul Ungariei , Managementul Fondului Bethlen Gábor , Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Cluj-Napoca, asociația Treasured Cluj și mulți donatori privați. ”Amplasată în centrul vibrant al orașului, Biserica Sf. Mihail este o bijuterie a arhitecturii gotice europene. Are o semnificație imensă la scară locală, regională și națională și este recunoscut ca un reper național și o icoană a bogatului patrimoniu al Transilvaniei. Legăturile sale adânc înrădăcinate cu regalitatea și figurile istorice esențiale evidențiază evoluția Clujului de-a lungul secolelor”, arată organizatorii competiției.

Aici toți câștigătorii – din România a mai fost premiată restaurarea bisericii saxone din Alma Vii, în Sibiu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare