Închide

Proiectul de amenajare a traseelor de piste velo din Munții Apuseni în faza de licitație pentru proiectare/Consiliul Județean a primit o singură ofertă pentru configurarea traseului din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 11, 2023 0 237

Biroul de proietare K&K Studio de Proiectare (subcontractant Construct CDP) a fost singurul ofertant la licitația lansată de Consiliul Județean Cluj pentru contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru amenajarea a 92,4 kilometri de trasee cicloturistice în Munții Apuseni. Este vorba despre traseele asumate de Cluj prin proiectul Velo Apuseni (227 de kilometri de piste în trei județe), finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

 

„Prin atribuirea prezentului contract se intenționează contractarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru realizarea documentațiilor necesare realizării obiectivului PNRR/2022/C11/I.4 ,,VELO APUSENI -Amenajare trasee cicloturistice în Munții Apuseni, pe zona Județelor Bihor, Albă, Cluj” – LOT JUDEȚUL CLUJ constând în amenajarea a minim 92,4 km de trasee cicloturistice pe rază unităţii teritoriale a JUDEȚULUI CLUJ și conectarea acestora cu traseele realizate pe rază JUDEȚELOR BIHOR și ALBA în conformitate cu prevederile Caietului de Sarcini și ale legislației în domeniu. (…) În conformitate cu prevederile art. 104 alin (8) din Legea nr. 98/2016, Autoritatea Contractantă optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigătoare în cadrul prezenței proceduri de achiziție publică în cuantum de 4.456.562,00 lei fără TVA și este pentru aproximativ 242.6 km de trasee cicloturistice. Valoarea Estimată Totală (incluzând și valoarea serviciilor similare achizitioante în conformitate cu art. 104 alin (8) din Legea nr. 98/2016) este de : 6.153.950,00 lei, fără TVA. Valoarea minimă a intervalului de la Secțiunea ÎI.1.5 reprezintă valoarea estimată a prezenței proceduri, în funcție de care se va elabora și evalua oferta, iar valoarea maximă a intervalului de la Secțiunea ÎI.1.5 reprezintă valoarea estimată ce conține atât valoarea estimată a prezenței proceduri cât și valoarea posibilelor servicii noi similare conform art. 104 alin (8) din Legea nr. 98/2016”, arată Consiliul Județean în anunțul de licitație.

La procedură a depus ofertă o singură firmă, biroul de proietare K&K Studio de Proiectare (subcontractant Construct CDP) cei care au colaborat la proiectul de reabilitare a cartelului Banffy din Răscruci, tot pentru județ, și au mai câștigat și contactul pentru proiectul de reabilitarea a Muzeului Octavian Goga din Ciucea.

 

(sursă: SEAP)

Licitația a intrat în faza de evaluare/calificare tehnică. Criteriul de evaluare vizează cea mai avantajoasă ofertă – prețul ofertei (40%), Experiența profesională a Coordonatorului de proiect (6%), Experiența profesională a Arhitectului atestat O.A.R. (6%),  Experiența profesională a Inginerului Peisagist (6%), a inginerului C.F.D.P (6%), dar și o serie de criterii din componenta tehnică (câte 6% pentru 5 criterii). Mai precis, se va pucnta: modul de rezolvare arhitecturală a punctelor de conflict potențial identificate care pot să genereze conflict între traseul de biciclete și ceilalți participanți la trafic, modul de prezentare al zonelor iluminate, vizibilitate și soluțiile arhitecturale de separare a pistelor de trafic,  modul de rezolvare a intersecțiilor și de prioritizare a traseului de biciclete în defavoarea celorlalte tipuri de trafic, modul de îndeplinire a condițiilor de coerență și accesibilitate, modul în care soluțiile arhitecturale, de design urban și signalistică propusă conduc la atractivitatea pistei, modul în care soluțiile propuse și propunerile tehnice de rezolvare a suprafeței de rurale astfel încât să se asigure o îmbinare armonioasă între cerințele estetice de integrare în peisaj și cerințele de confort

Județele Cluj, Alba și Bihor și-au asumat să fie conectare prin piste de biciclete, într-un proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).  Cele trei județe vor fi unite în zona Munților Apuseni prin piste de biciclete, pe o distanță de 227 de kilometri. Traseul cicloturistic  „Velo Apuseni” implică 99,3 km pe teritoriul judeţului Bihor, 92,4 km în judeţul Cluj, iar restul de 35,3 km, pe teritoriul judeţului Alba. Proiectul trebuie să fie gata până în 2026, fiind unul finnațat în carul PNRR.

Inițial, traseul trebuia să fie de aproape patru ori mai lung. Cererea de finanţare depusă iniţial avea în vedere amenajarea unui traseu cicloturistic de 823 km în cele trei judeţe. În urma evaluării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a tuturor proiectelor depuse la nivel naţional, a fost admisă o limită de 227 km de trasee în judeţele Bihor, Alba şi Cluj, reprezentând 27,6% din propunerea iniţială.

Valoarea nerambursabilă a proiectului „Velo Apuseni – Amenajare trasee cicloturistice în Munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Cluj și Alba”, este în cuantum de 92.665.542,75 lei/18.727.500,00 euro + TVA, din care:

  • pentru județul Bihor suma de 40.536.072,225 lei /8.192.250,00 euro + TVA;
  • pentru județul Cluj suma de 37.719.366,30 lei/ 7.623.000,00 euro + TVA;
  • pentru județul Alba suma de 14.410.104,225 lei/ 2.912.250,00 euro + TVA.

Contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a proiectului inter-județean „Velo Apuseni” a fost semnat în martie 2023.

(https://www.cjbihor.ro/s-a-semnat-contractul-de-finantare-pentru-velo-apuseni/)

sursa foto: Facebook/Ilie Bolojan

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare