Închide

Proiect pentru construirea de locuințe individuale în Făget, lăudat în comisia de urbanism a Primăriei. Viceprimar: „Merită felicitat deoarece nu propune cantitate ci calitate”

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Actual de Cluj - oct. 26, 2022 0 648

Un proiectul urbabistic pentru urbanizarea unui teren de peste 2,5 hectare din Făget, din care, într-o primă etapă, se dorește reglementarea unei zone de peste 7000 metri pătrați aflată în proprietatea a două societăți comerciale, pentru construirea de locuințe individuale (cu subsol, parter și un etaj) plus o grădiniță a fost dat ca exemplu în ultima ședință de urbanism a Primăriei. Proiectul aparține Schmidt Arhitectură și a fost prezentat de arhitectul Mihai Schmidt.

 

Potrivit prezentării, terenul de peste 2,4 hectare pe care se dorește construirea ansamblului rezidențial cu locuințe mici se află  la intersecția arterelor Drumul Sf Ion și strada Făgetului , din care o parcelă de peste 7000 de metri pătrați se află în proprietatea  JSH BOGRUP și Impact Construct Rezidențial iar restul în proprietatea unor pesoane fizice ( Corina Violeta și Vasile Tanțău + a soților Maria Mirela și Florin Pavel Farcaș + a soților Rozalia și Vasile Pop).

„Zona studiată reprezinta un pol de atractivitate pentru continuarea dezvoltării funcțiunii de locuire, fiind bine închegată din punct de vedere funcțional precum o zonă
rezidențiala liniștită, cu dotări și servicii situate la o distanță relativ mică de unitățile de locuit. Conform analizei funcționale, în proximitate se găsesc preponderent funcțiuni cu caracter public de alimentație publică și turism, precum și educaționale, dar situate la o distanță mai mare față de amplasamentul studiat. Se găsesc si alte funcțiuni cum ar fi un magazin alimentar, o clinică veterinară, o biserică și o galerie de artă. (…) Conform PUG Cluj-Napoca, în zonă sunt prevăzute modernizări ale arterelor de circulație, ca urmare str. Fagetului va avea un profil de tip III.C 18m., respectiv str. Sf. Ioan va avea profil tip III.D 18m. Străzile de incintă propuse pentru preluarea traficului în interiorul ansamblului rezidențial vor avea profil de tip IV.2. 7m. Se va amenaja și o stație de autobus în dreptul imobilului studiat, astfel se va ceda o suprafață suplimentară celei din PUG pentru amplasarea alveolei (aproximativ 300mp)”, au arătat proiectanții în memoriul tehnic.

Arhitectul Mihai Schmidt a arătat că în primă etapă se dorește construirea a 5 locuințe unifamiliale și a unei grădinițe. Concomitent, beneficiarul se angajează să amenajeze un sens giratoriu și o stație de autobuz și va ceda teren și pentru amenajarea străzilor la profilul din PUG.  „Se propun în etapa I- cate 2 locuri/locuinta =10 locuri Pentru funcțiunea cu caracter public-(gradinita) se propun 4 locuri de parcare în subsolul clădirii. În etapa a doua se propune câte un loc de parcare pentru fiecare locuință unifamilială =total 8 locuri”, au mai arătat proiectanții.

Față în față cu proiectul, oficialii comisiei de urbanism s-au interesat asupra suprafețelor parcelelor și au fost înformați că ele pornesc de la minim 800 de metri pătrați. Viceprimarul Dan Tareca a ținut să arate că proiectul este un exmeplu de lăudat. „Merită felicitat deoarece nu propune cantitate ci calitate”, a ținut să spună Tarcea. La fel, arhitectul șef al orașului a adăugat și el laudele de rigoare și a anunțat că proiectul este avizat, cu mențiunea că, în cazul etapei II, va reveni din nou în comisie. Ceilalți membri din comisie nu au intevenit în discuție.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare