Închide

Proiect de cercetare din Cluj care a monitorizat impactul pandemiei de coronavirus, premiat de o editură britanică

Economie by Actual de Cluj - mai 02, 2022 0 119

Proiectul de cercetare de la o universitate din Cluj care a monitorizat timp de doi ani impactul pandemiei de coronavirus în economia din România și nu numai a fost premiat de o editură britanică.

Astfel, cercetătorii clujeni de la Facultatea de Științe Economice a UBB Cluj au câștigat premiul pentru impactul cercetării în societate în cadrul competiției Real Impact Awards 2021 organizate de editura britanică Emerald Publishing, cu proiectul de cercetare ”Covid-19: Romanian Economic Impact Monitor”. ”Proiectul de cercetare a fost inițiat în aprilie 2020 având ca obiectiv principal monitorizarea situației epidemiologice și economice din România în timp real, bazată pe actualizarea zilnică a informațiilor, respectiv elaborarea de previziuni care să sprijine autoritățile în luarea măsurilor optime pentru gestionarea situației create de pandemia de coronavirus. În ultimele două luni proiectul s-a concentrat asupra publicării unor informații și analize actuale privind impactul războiului ruso-ucrainean asupra economiei românești”, au explicat cercetătorii.
În cadrul evaluării proiectelor înscrise în categoria Driving the Impact Agenda a competiției, juriul, format din specialiști și cercetători din Marea Britanie, Australia și Norvegia, a apreciat în special modul în care rezultatele publicate online de cercetătorii clujeni au avut un impact asupra deciziilor oficiale luate în contextul pandemiei, a arătat universitatea clujeană. Totodată juriul a subliniat că proiectul cercetătorilor din cadrul UBB-FSEGA ”reprezintă un exemplu elocvent privind modul în care cercetarea științifică – bazată pe metode moderne de vizualizare a datelor, respectiv tehnici avansate de analiză și previziune socio-economică – poate avea un impact semnificativ asupra vieții comunității și asupra percepției cercetării științifice în societate”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu