Închide

Programul de gratuități pe mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, „vinerea verde”, se va aplica și în Florești

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 20, 2023 0 202

Administrația locală din Florești a iniția discuții, potrivit primarului Bogdan Pivariu, cu oficialii Companiei de Transport Local pentru a aplica programul „vinerea verde” din Cluj-Napoca și în localitate.

„Ne dorim cu ardoare să implementăm acest proiect și la Florești și suntem în discuții de ceva timp încoace să găsim o formulă, să-l putem implementa cu costuri decente, pe care să ni le permitem și care să aducă efectul pe care ni-l dorim cu toții. Probabil că în luna februarie, după adoptarea bugetului, o să alocăm și o sumă pentru începerea acestui proiect și în Florești. În februarie, voi veni în fața dumneavoastră cu un regulament”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu în cadrul ședinței Consiliul Local Florești din 19 ianuarie.

Deja, oficialii Primăria Cluj-Napoca au atras atenția că localitățile din Zona Metropolitană unde operează Compania de Transport Local a Connsiliul Local trebuie să aloce fonduri dacă își doresc ca programul „vinerea verde” prin care clujenii pot circula gratuit cu mijloacele de transport în comun vinerea să fie extins în afara municipiului. Aceasta după ce locuitorii din Florești s-au arătat nemulțumiți că, deși liniile din Florești tranzitează municipiul Cluj-Napoca, programul de gratuite din ziua de vineri nu se aplică și lor.

”Primăria Florești să aloce bani pentru această chestiune și se poate rezolva problema. La fel și Primăria Apahida, Chinteni, Baciu și Feleacu. Îi așteptăm cu drag să intre în acest program. Nu putem aloca din banii clujenilor pentru Florești. Dacă vor să intre, sunt bine primiți.  Cineva trebuie să achite costurile Companiei de Transport Public Cluj”, a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la Radio Cluj, în ianuarie 2023.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu