Închide

Program finanțat de o companie privată cu sediu la Cluj: Școală de șoferi gratuită pentru tineri din medii defavorizate

Social by Actual de Cluj - ian. 04, 2022 1 295

Un program finanțat de o companie privată cu sediul din România la Cluj oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi. Înscrierile se pot face până în 21 ianuarie, anunță inițiatorii programului, care a ajuns la a șaptea ediție. Până acum, din Cluj au fost finanțați 21 de tineri, conform datelor făcute publice de reprezentanții proiectului.

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente, spun inițiatorii proiectului.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 21 ianuarie 2022.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii, ofertă de preț de la școala de șoferi, document despre nivelul studiilor absolvite.

Inițiatorii programului spun că, în decursul celor șase ediții anterioare ale acestui program, 117 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 32 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen. Din Cluj au fost finanțați 21 de tineri, dintre care opt au obținut permis de conducere și alți șapte sunt înscriși la școala de șoferi.

Un comentariu

Scrie un comentariu