Închide

Program de teatru unic la Cluj: 5+1 gratis cu card de fidelitate la toate instituțiile de teatru din Cluj-Napoca

Cultură by Actual de Cluj - nov. 06, 2017 0 954

Asociere inedită la Cluj, unde mai multe instituții de cultură au făcut un proiect comun care să promoveze teatrul în oraș.

În asociere au intrat Reactor de creație și experiment, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Fabrica de Pensule, cu organizațiile din Studioul Fabricii – ColectivA și GroundFloor Group, ZUG.zone și Compania Váróterem Projekt. O dată cu site-ul teatruincluj.ro aceștia au lansat și un card pentru iubitorii de teatru, Interdependent. „Acest parteneriat a apărut ca urmare a nevoii de a ne apropia publicul iubitor de teatru, dar și pentru ca utilizatorii să poată ajunge mai ușor la informație. Colaborarea dintre partenerii proiectului face posibil atât schimbul de public, cât și o vizibilitate mai mare a activității partenerilor implicați”, spun inițiatorii.

Manager de proiect e Kinga Kelemen: „avem deja 5.000 de carduri printate”, spune ea pentru actualdecluj.ro. „Sunt valabile până la finalul stagiunii și fiecare partener le distribuie, până acum au fost distribuite jumătate și sperăm să fie folosite cât mai multe”. Până la ora publicării acestei știri, însă, doar 61 dintre carduri erau activate pe site-ul proiectului iar beneficiarii lor pot, astfel, să primească un al șaselea bilet gratuit. „E o colaborare unică între organizații”, spune Kelemen întrebată dacă există astfel de proiecte similare în țară. „Ideea a fost a echipei de proiect. Am avut un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în care ne-am gândit să găsim o strategie comună pentru a face teatrul mai vizibil. Barometrul cultural spune că 2% din populație consumă teatru. E o cifră destul de dureroasă, vrem să fie consumat de cât mai mulți spectatori. Am fost într-o tabără, am povestit 3 zile și 3 nopți despre cum ar trebui să fie lucrurile, ca teatrul să fie mai vizibil și mai accesibil. Asta a fost una dintre discuții. Concluzia – cei care consumă teatru independent consumă doar teatru independent, cei care merg la teatru de stat merg doar la teatru de stat”.

Platforma teatruincluj.ro conține informații despre titlul spectacolului, data și ora începerii, locul desfășurării, limba spectacolului și linkul, după caz, spre bilete sau rezervări, cu posibilitatea adăugării în propriul calendar Google de către utilizator. Bugetul total al proiectului – aproximativ 100.000 de lei.

Cât privește cardul, acesta e unul de fidelitate și se poate cere la cumpărarea unui bilet de teatru în oricare dintre spațiile partenere, este valabil o stagiune, se validează cu o stampilă pentru fiecare spectacol văzut într-un anume loc și oferă o intrare gratuită, la alegere, la finalul parcurgerii tuturor spațiilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu