Închide

Profit.ro: Sonaca investește 38 milioane euro la Cluj pentru contractul Airbus, cel mai mare din istorie, cu nou ajutor de stat. Posibil acord și pe F-35 Lockheed Martin. Belgienii vor produce în România și piese de taxi aerian pentru americani

Economie by Actual de Cluj - apr. 12, 2024 0 193

Grupul belgian Sonaca, unul din liderii mondiali în dezvoltarea și producția de componente de structură pentru industria aerospațială, va investi 38 milioane euro în construirea unei noi fabrici în România, facilitatea de producție urmând să susțină noul contract încheiat cu Airbus pentru produsele A321 și dezvoltarea portofoliului de produse A320. Fabrica, care va deveni operațională în vara anului 2025, va fi construită în localitatea Moldovenești, din județul Cluj, la opt ani după prima investiție a grupului belgian în România, arată profit.ro.

În vara anului trecut, Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus, pentru furnizarea de componente produse inclusiv la fabrica din România, în cadrul “celui mai mare succes comercial” din istoria sa.

Noua fabrică va produce flapsurile interioare pentru A321 XLR (Extra Long Range) și o parte din volumul de producție a pieselor primare ale slaturilor A320. „Vom fi unul dintre puținii producători industriali din Europa care va obține certificarea pentru a face tratamente speciale de suprafață componentelor din aluminiu pentru flapsurile și slaturile din structura aripilor de avion. Ne propunem să aducem noi programe în viitor, dar acest lucru este încă în discuții de evaluare cu clienții”, este explicat. Potrivit surselor Profit.ro, Sonaca ar putea fabrica și componente pentru avioanele de luptă F-35, produse de compania americană Lockheed Martin. Întrebați despre acest lucru, reprezentanții companiei au precizat doar că „Întrucât programele noi sunt încă în discuții de evaluare cu clienții, nu putem să vă răspundem la această întrebare”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare