Închide

VIDEO Profesorul clujean prins ieri că lua mită de la studenți, reținut 24 de ore

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 03, 2017 0 335

Profesorul universitar săltat ieri de procurorii anticorupție în timp ce lua mită de la studenți ca să-i treacă examenul a fost reținut de procurori pentru 24 de ore, aseară.

Astfel, ieri ofițeri de poliție judiciară ai Serviciului Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție l-au prins în flagrant pe A.I., profesor universitar doctor al Universității Tehnice din Cluj, în timp ce primea sumele de 450 euro și 450 lei de la mai mulți studenți în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ‘Mecanisme I și II’. Ieri ofițerii SJA au percheziționat biroul și casa profesorului, ca să strângă probe; ca urmare a acestora, aseară profesorul a fost reținut 24 de ore pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În imaginile din flagrant anchetatorii îl întreabă pe profesor de ce persoanele care i-au intrat în birou i-au lăsat bani. „Probabil ca să-i ajut sau ceva, eu știu în ce scop i-au lăsat? Eu i-am mai ascultat, i-am mai consultat”, a răspuns acesta într-o stare de vizibilă agitație. În birou se aflau o mulțime de plicuri cu bani, iar cei care le-au lăsat și-au trecut numele pe ele.

„În cauză sunt efectuate cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, precizează anchetatorii.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu