Închide

Profesor clujean de sănătate publică: ”în perioada următoare o dată cu vremea care se înrăutățește va începe să crească rata de infecție”. Care sunt veștile bune

Sănătate by Actual de Cluj - sept. 28, 2020 1 450

Vești bune pentru studenții clujeni care în acest prim semestru al anului urmează cursurile, în mare parte, online, într-un sistem hibrid, din cauza pandemiei de coronavirus. Vestea proastă este însă pentru toată lumea – o dată cu scăderea temperaturilor rata de infectare cu Covid 19 va crește.

Datele vin de la profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș. ”Urmează o iarnă complicată, de săptămâna viitoare vom vedea cum crește rata de infecție ca urmare a deschiderii școlii. În perioada următoare o dată cu vremea care se înrăutățește va începe să crească rata de infecție. Toate proiecțiile arată că în primăvară vom avea acces la vaccin și din semestrul doi vom reveni la educație față în față”, a spus Cherecheș astăzi la deschiderea oficială a cursurilor Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Coronavirusul a luat viața unui număr de 79 de persoane în Cluj de la debutul pandemiei, în primăvara acestui an. În fiecare zi sunt confirmate zeci de infecții iar până acum numărul celor spitalizați și tratați a ajuns la peste o mie. Doar la data publicării acestei știri numărul celor bolnavi internați în spitalele dedicate din Cluj ajunge la 313 pacienți, dintre care 33, adică peste zece procente, sunt internați în stare critică la Terapie Intensivă.

Profesor universitar, specialist în sănătate publică: „Miza Guvernului este să ajungă la alegeri, după care vom intra într-un lockdown parțial. Ei încearcă acum să minimalizeze impactul focarelor, să ne spună că dețin controlul. Vor doar să nu afecteze intenția de vot a românilor”

Un comentariu

  1. Si asta e profesor. O prietena acum decedata, fosta profesoara la UMF, a spus intr-un context, ca respectivul a trecut toate examenele la UMF doar in urma interventiilor fostului rector Bujitza, poreclit Boujitza. Atat de mare a fost aversiunea profesorilor din UMF fata de absolventul cu pile, incat i s-a cam pus in vedere sa lase profesia de medic celor care se pricep. Din acest motiv, cumnatul Baba i-a creat o sinecura la UBB. Deci e specialist in sanatate publica precum sunt vacile balerine la Balsoi Teatr.

Scrie un comentariu

Articole similare