Închide

MEDIAFAX: Procurorul de caz al dosarului Mihai Lucan ar fi colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ Drăgoescu

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - ian. 11, 2018 0 1012

Procurorul Marian Delcea, cel care instrumentează dosarul medicului Mihai Lucan, a semnat, în anul 1989, un angajament cu Securitatea, acesta fiind identificat sub numele de „Dan Dragoescu”, potrivit unei adeverinţe ce atestă recrutarea sa pentru furnizarea de informaţii în perioada menţionată, transmite mediafax.ro.

Procurorul de caz al dosarului medicului Mihai Lucan, angajament cu Securitatea în 1989 „În baza Notei de Constatare … din data de 20.07.2010, întocmită de către Direcţia de Specialitate din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în care se regăsesc următoarele elemente: domnul Delcea Marian este titular al dosarului nr. AZ 17. Domnia sa a fost recrutat la data de 20.01.1989, pentru furnizarea de informaţii în perioada efectuării stagiului militar. A semnat un Angajament, având numele conspirativ „Dan Drăgoescu”. Direcţia de Specialitate nu a identificat documente transmise Securităţii de către domnul Delcea Marian”, se arată într-o adeverinţă întocmită în anul 2011 şi publicată pe site-ul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.