Închide

Procuror clujean, cercetat judiciar de Inspecția Judiciară săi pentru „comportament incompatibil cu onoarea de magistrat”

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 13, 2015 0 275

Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru procurori au dispus acțiune disciplinară față de un procuror din Cluj.

Anunțul vine azi, dar dispoziția e veche din 27 octombrie. Inspecția Judiciară anunță că a decis acțiuni disciplinare față de procurorul Laura Grădină, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj — Napoca, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată — „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții”.

În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut că procurorul, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin afirmațiile, expresiile și tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea și demnitatea profesiei de magistrat. Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu