Închide

Pro România Cluj și-a lansat programul și candidații pentru câștigarea Consiliului Județean. „In prezent, instituția nu este conectată cu mediul de afaceri, cu producătorii locali sau cu entitățile din sănăte și cele social-culturale”

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - iul. 17, 2020 1 583

Liderul Pro România Cluj, Remus Lăpușan, candidatul la președinția Consiliului Județean, și-a prezentat echipa cu care dorește să intre în cursa alegerilor locale din septembrie, dar și programul de guvernare pentru județul Cluj. Lăpușan a subliniat că în momentul de față, instituția Consiliului Județean nu este conectată la problemele reale ale Clujului, neavând o relație directă cu mediul de afaceri, cu entitățile din sănătate, din IT, cu producătorii locali, cu organizațiile din cultură, sport, educație etc.

Programul propus de Pro România Cluj ar urma să schimbe fundamental situația, relatează Lăpușan, scopul fiind ca cetățenii să fie încurajați să participela luarea deciziilor care îi afectează direct, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

„Mi-aș dori ca la nivelul Consiliului Județean să existe o organizare pe funcționalități, să avem specialiști care să poată manageria proiectele de pe un anumit sector, fie că vorbim de sănătate, sport, cultură, infrastructură, agricultură, investiții etc. Până acum, s-a văzut că a lipsit această viziune de management care presupune atingerea performanței prin utilizarea resurselor într-un mod eficient, pe baza unor studii și a cooptării unor specialiști. Nici nu mai are rost să amintesc că organigrama Consiliului Județean e complet depășită și neadaptată pentru nevoile de dezvoltare ale județului”, a comentat Remus Lăpușan, candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Programul lansat de Pro România Cluj este structurat pe două dimensiuni:

– administrație pentru oameni

– administrație pentru dezvoltare

Documentul cuprinde 10 categorii mari de proiecte menite să asigure o dezvoltare echilibrată, multidimensională a județului. Proiecte precum Centrul de Mentorat și Inovare Tehnologică, Consiliul Consultativ al Cetății, Politici verzi și de energii regenerabile, Centre de Învățare Continuă și Mobilitate Profesională, Strategii pentru cultivarea și promovarea identității clujene, Parcuri Științifice și Tehologice, Un brand turistic pentru Cluj, Înființarea unui lanț de magazine cu produse locale, Modernizarea infrastructurii de transport feroviar, Realizarea Centurii Metropolitane și Digitalizarea serviciilor administrative au ca scop principal creșterea calității vieții clujenilor, asigurând în același timp un cadru propice marilor proiecte de investiții din județ, care să genereze ulterior o relansare a întregii economii regionale.

„Am venit cu această inițiativă de a supune dezbaterii publice programul nostru pentru că punem mare preț pe calitatea vieții clujenilor, dar și pe dorința lor de a contribui la crearea unor politici publice benefice pentru categoria socio-economică din care fac parte. E nevoie de un efort colectiv pentru că trebuie schimbată cu totul abordarea în anumite domenii, cum ar fi sănătatea, educația, cultura, sportul – sunt domenii în care deciziile afectează populația într-un mod covârșitor, astfel încât trebuie să fim mult mai atenți cum trasăm niște strategii și cum implementăm anumite proiecte sau măsuri în aceste domenii”, a transmis Remus Lăpușan.

Programul a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă la care au participat mai mulți membri tineri ai PRO România Cluj, candidați la primăriile din județ, dar și la Consiliul Județean.

Un comentariu

Scrie un comentariu