Închide

Primarul se laudă cu lucrări de 16,2 milioane de euro pe 13 străzi din Cluj-Napoca/Șantierele se termină la finalul anului/ USR Cluj critică Primăria că nu e în stare să termine de modernizat într-un an 3 kilometri de drum

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 24, 2024 0 263

Au început lucrările la 5 străzi, continuă pe alte 3 artere, iar până la sfârșitul anului vor fi finalizate 13 străzi, anunță Primăria Cluj într-o postare pe pagina primarului Emil Boc. Anunțul vine după ce USR Cluj sesiza că orașul e un veșnic șantier și că pentru modernizarea a trei kilometri jumătate de drum în Cluj e nevoie de 18 luni.

În luna februarie, arată primarul Emil Boc oe Facebook, au început lucrările de modernizare pe 5 străzi din municipiul Cluj-Napoca: Teo Peter, George Bacovia, Aurel Ciupe, Cucului, Locomotivei și continuă lucrările pe alte 3 artere pentru care contractele de lucrări au fost suplimentate: Valea Seacă, Valea Chintăului și Giuseppe Verdi.

Investițiile cuprind extinderea iluminatului public, introducere cablurilor în subteran și asfaltarea drumurilor de circulație, respectiv amenajare căi pietonale.

”Lucrările pe străzile Valea Seacă, Valea Chintăului și Giuseppe Verdi sunt avansate. Pe str. Valea Seacă se lucrează la pozare borduri, încadrare carosabil și trotuare, turnare strat de uzură pe trotuare și carosabil. Pe Valea Chintăului în această perioadă se relochează cablurile în subteran, se lucrează la amenajarea sistemului rutier și extinderea iluminatului public. Pe str. G. Verdi mai trebuie turnat doar stratul de uzură, procedură care va fi realizată în funcție de condițiile meteorologice”, mai arată primarul în postarea de pe Facebook.

https://www.facebook.com/share/v/s67bUpwg4xbwkPEC/?mibextid=WC7FNe

Potrivit municipalității, lucrările de modernizare au o alocare de peste 16,2 milioane de euro.

Anunțul Primăriei vine după ce săptămâna trecută deputatul Viorel Băltărețu a criticat capacitatea Primăriei de a termina lucrările la străzi într-un timp rezonabil.

“Azi, 22 februarie, pe Valea Chintăului, Cluj-Napoca, după doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor la carosabil. Modernizarea celor 3.7 km de pe Valea Chintăului a avut alocată o perioadă de 18 luni. Lucrările la carosabil s-au desfășurat anul trecut, peste iarnă echipele au fost retrase din șantier, acum s-au întors să finalizeze lucrările accesorii. Cluj-Napoca, veșnicul șantier”, a semnalat deputatul Viorel Băltărețu pe Facebook.

Detalii:

https://www.facebook.com/share/v/D5dPDN45F4AMm6mF/?mibextid=WC7FNe

Nici un comentariu

Scrie un comentariu