Închide

Primarul din orașul fără gaze, fără sensuri giratorii și fără semafoare mai câștigă un mandat

Administrație by Actual de Cluj - sept. 28, 2020 0 979

Singurul oraș rămas la stadiul de oraș din județul Cluj, și nu ridicat la rang de municipiu, orașul fără gaze și cu un bulevard care a fost în sfârșit semaforizat, va fi condus în următorii patru ani tot de actualul primar, Mircea Mircea Moroșan (PNL), care a obținut de două ori mai multe voturi decât principalul contracandidat, Sabin Demea (PSD).
Astfel, Moroșan a fost votat de 2.038 de huedineni, în vreme ce Demea a fost votat de 752. Restul candidaților au obținut câteva sute de voturi: Marius Ciota (USR-Plus) a fost votat de 309 persoane, iar Filip Giurgiuman, de la Pro România – de 132 de persoane. În total, în Huedin au votat 3.231 persoane, o prezență la vot de aproape jumătate, mai exact 44,93%, din totalul alegătorilor înscriși pe liste, de 7.539 persoane.

Să menționăm, inedit, Huedin a fost până de curând orașul din Cluj în care nu puteai susține examenul de conducere pentru permisul auto, din simplul motiv că orașul nu avea semafoare. Moroșan explica recent pentru actualdecluj.ro: ”e un trafic extrem de intens mai ales marțea când e târg și piață. Tot timpul am avut reclamații de la șoferi că orașul se traversează foarte greu. Am încercat să facem o semaforizare de mai bine de cinci ani dar nu am avut suficientă forță financiară, Drumurile Naționale ne-au spus că e datoria Primăriei și când vom avea suficient de mulți bani pe fondurile noastre putem face semaforizare. Până în 2017 am făcut suficient de multe economii ca să avem bani pentru această investiție”. E vorba în total de montarea a șase semafoare, proiect deloc ieftin: a costat Primăria 400.000 lei, adică 90.000 euro.

O altă problemă, cel puțin teoretic, e că legislația prevede amenajarea de sensuri giratorii, deci la plural, or orașul are un singur sens giratoriu. „Cu al doilea sens giratoriu e o mare discuție că Drumurile Naționale sunt de acord dar nu vor să pună bani. Locația e discutabilă, trebuie aprobare de la ei”, explica recent Moroșan.

Huedin e singurul oraș din județul Cluj care nu are statut de municipiu; e și cel mai mic, cu o populație de aproximativ 9.000 de locuitori. Mai exact conform celui mai nou recensământ, organizat în 2011, populația orașului e de 9.346 locuitori. A fost declarat oraș doar în 1961.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu