Închide

Primarul Boc îi răspunde deputatului Ungureanu, care pusese la îndoială existența tezei sale de doctorat. Prof. Mihaela Miroiu: „Am fost în comisia de susținere a tezei”

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 19, 2021 1 190

Emil Boc, primarul Clujului, i-a dat o replică acidă deputatului USR Emanuel Ungureanu, care anunțase o recompensă de 500 de euro pentru cine găsește teza de doctorat a politicianului liberal, scrie G4Media.

„N-o să permit nimănui să încerce să-și bată joc de munca mea de 6 ani, pentru că a fost făcută corect, pe baza studiilor efectuate în țară și în străinătate, am susținut-o la Babeș Bolyai, a fost acredită de Comisia de Doctorate, am publicat-o și poate fi găsită la Bibliotecii Universității Babeș Bolyai și la alte biblioteci din țară, o am și acasă si pot oferi poze, detalii despre carte”, a spus Boc la Realitatea Plus.

Deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu a anunațt că oferă o recompensă de 500 de euro celui care găsește lucrarea de doctorat a primarului Clujului, Emil Boc, transmite Cluj24. Acesta a susținut că lucrarea respectivă nu a găsit-o nicăieri, astfel încât, ”sigur e ceva lucrare rară”.

Ungureanu a fost criticat ulterior atât de colega sa de partid Alina Pop, care i-a transmis public că are lucrarea lui Boc, cât și de profesoara Mihaela Miroiu, care a făcut parte din comisia de evaluare a tezei doctorale a lui Boc.

„Văd că se rostogolesc pariuri pe Facebook cu insinuarea că, negăsindu-i cineva teza de doctorat, aceasta fie nu este, fie e un fake. Am fost în comisia de susținere a tezei de doctorat a lui Emil Boc. Se întâmpla în anul 2000. L-am cunoscut pe Emil Boc ca asistent universitar, apoi lector în nou înființata facultate de Științe politice de la UBB, Cluj. Un tânăr atât de dedicat creării unui domeniu foarte nou rar am întâlnit. Era mâna dreaptă a profesorului Boari. Între 1994-2000 a făcut ceea ce am făcut mulți dintre noi: ne-am împărțit viața între două mari scopuri: 1. să studiem noi înșine în vest (mai ales SUA); 2. să aducem acea știință în domeniile pe care le introduceam în învățământul superior românesc. Era un regim de muncă de de 16-18 ore pe zi. Desigur, fără week-end și vacanțe. Mai tânărul meu coleg de la Cluj făcea exact la fel. Politică nu făcea. Deloc. Era devotat proiectului universitar.
I-am citit teza, i-am studiat-o. O teză foarte bună despre constituții comparate, cu accent pe analiza regimurilor prezidențiale, semiprezidențiale și parlamentare. Ca în cazul oricărei teze foarte bune, am avut numeroase critici și întrebări în referatul meu. La susținere, în partea finală a trebuit să răspundă (să își apere teza, potrivit tradiției oricărui doctorat care se respectă). Timp de aproape o oră și jumătate a răspuns criticilor și întrebărilor mele și ale altor colegi din comisie. A făcut-o exemplar, științific vorbind, extrem de pasionant, uman vorbind. A fost unul dintre cele mai vii și mai bune evenimente de acest tip”, a scris Mihaela Miroiu, într-o postare pe pagina sa de Facbook.

Un comentariu

  1. Explicatiile d-nei Miroiu nu exclude plagiatul, care poate fi verificat doar daca se citeste lucrarea. Nimeni nu-l acuza pe Boc de faptul ca nu a avut lucrarea si nu a sustinut-o! Acuzatia este ca nu are acum lucrarea. Disparitia lucrarii poate fi pusa pe seama faptului ca cineva nu a vrut ca lucrarea lui Boc sa fie cunoscuta si/sau verificata! Asa ca suspiciunea de plagiat nu poate fi inlaturata. Poate ca este o lucrare geniala, dar nimeni nu poate sti, daca nu apare lucrarea!

Scrie un comentariu