Închide

Primăria vrea masterplan pentru a pune în valoare, prin lumină, patrimoniul Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 12, 2017 0 584

Ce monumente, ce clădiri trebuie iluminate în Cluj dar și cum ar trebui să arate orașul împodobit de sărbători. Asta a comandat primăria sub forma unui Masterplan de iluminat arhitectural a obiectivelor cu valoare de patrimoniu din oraș.

În concret, primăriva vrea un sistem de iluminat arhitectural cu aparate de iluminat și tehnologii de ultimă oră, cu eficiență energetică ridicată, care să accentueze valoarea monumentelor și a altor edificii de interes local și să le integreze în perisajul urban. Chiar să creeze un circuit turistic prin propunerile de luminare a respectivelor clădiri și monumente.

Achiziția a fost făcută pe SEAP și a fost contractată firma Ago Proiect Engineering din Cluj care urmează să realizeze acest Masterplan de iluminat arhitectural. Prețul contractului este de aproape 60.000 lei și termenul de circa 6 luni.

Primăria a pus la dispoziția firmei și o listă cu obiective importante din Cluj, dar așteaptă pe lângă aceasta și alte propuneri.

De asemenea, e interesată și de soluții și recomandări pentru iluminatul festiv de sărbători, capitol la care în ultimii ani primăria a fost extrem de criticată pentru modul în care a ales luminițele de Crăciun.

sursa: primariaclujnapoca.ro

LISTA edificiilor pentru care primăria vrea iluminat arhitectural

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare