Închide

Primăria se pregătește pentru sezonul pepenilor cu amenzi de la 1.500 la 2000 de lei pentru comercianții care vând produse în locuri improprii de pe domeniul privat

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 20, 2022 0 136

Chiar dacă Primăria a interzis comerțul cu pepeni și cu alte legume de sezon pe domeniul public încă din 2015, comercianți din sudul țării vând în continuare, din luna mai până în luna octombrie, produse de pe domeniul privat (curți de biserici, locuri improprii amenajate în parcări etc). Anul acesta, municipalitatea vrea să introducă sancțiuni pentru pepenari de la 1500 lei la 2500 lei și să îi oblige, așa cum spune legea, să vândă pepeni doar în piețe sau în piețele volante organizate în Cluj-Napoca.

 

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost lansat în consultare publică, după care urmează să fie supus atenției Consiliului Local, tocmai pentru ca poliția locală să se asigure că toți comercianții vor vinde pepeni și alte legume de sezon doar în locuri special amenajate și dotate corespunzător – piețe agroalimentare, piețe volante și piețe mixte.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea unor măsuri referitoare la comercializarea de către producătorii agricoli a fructelor și legumelor de sezon pe raza municipiului Cluj-Napoca este în consultare publică până în data de 28 aprilie.

Municipalitatea a interzis încă din 2015 comerțul cu pepeni pe domeniul public, însă comercianții din sudul țării vin în continuare și își vând produsele de pe terenuri private pe care le închiriază pe perioada verii. Aceste amplasamente nu respectă condițiile minime de igienă, astfel că Primăria vrea să instituie sancțiuni între 1500 și 2500 de lei pentru a-i forța pe comercianți să își vândă produsele doar în piețele din municipiu.

 

 

(sursa: primariaclujnapoca.ro)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu