Închide

Primăria lansează proiect de Educație digitală în Cluj. Cumpără tablete pentru toți elevii din oraș care nu au

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 05, 2020 1 1232

Investițiile Primăriei în dotarea școlilor din oraș cu tehnologie și calculatoare vor da roade în această perioadă în care elevii au fost obligați să învețe de acasă, utilizând platforme digitale, crede primarul Emil Boc. Oficialul a anunțat că va lansa un proiect numit Educație Digitală prin care Primăria va finanța școlile pentru a cumpăra tablete pentru toți elevii care nu au astfel de mijloace digitale, mai ales că e convins că și în continuare, după ce se va termina cu izolarea și distanțarea socială, învățământul digital nu va mai fi un moft.

„Am luat decizia de a se oferi capacitatea de a învăța pe platformă digitală pentru toți elevii din Cluj-Napoca. Avem 37.538 de elevi, de la clasa 0 la clasa a 12-a. Am făcut inventar școală cu școală, clasă cu clasă. Avem 1678 de elevi care nu au computer, laptop sau tabletă. Am decis să îi sprijinim, să aibă șansa să învețe în manieră digitală. Educația nu e fair play dacă nu e inclusivă”, a anunțat primarul Emil Boc.

Oficialul a spus că s-a decis cumpărarea de tablete de către fiecare școală în parte, municipalitatea urmând să acopere costurile acestora. Tabletele vor funcționa în regim de manuale școlare, ele vor fi distribuite elevilor, folosite pe toată durata școlii, urmând să fie predate la finalul clasei a 12-a.

„Vom face o ședință de Consiliu Local pentru a da bani școlilor pentru achiziția de tablete. Este nevoie de 1.259.500 lei adică 269.000 euro. Școlile deja au bani în buget și mai este nevoie  348.241 lei, bani pe care îi vom aloca mâine. E un moment bun, mai avem o săptămână de școală iar apoi va veni vacanța școlară, fiind destul timp pentru cumpărarea acestora. Regimul tabletelor o să fie cel al obiectelor de inventar, ca manualele. Când termină clasa a 12-a elevii trebuie să le predea școlii înapoi”, a spus Boc.

Potrivit primarului, în urma consultării cu specialiștii IT din Primărie și Inspectoratul Școlar, s-a stabilit că prețul maximal pentru o tabletă eficientă pentru învățământul digital să fie de 750 lei.

„Când se întorc din vacanță toți elevii trebuie să aibă accesul la învățământ digital. Deja se utilizează platformele digitale pentru teme și exerciții. Sunt convins că și după această perioadă învățământul digital nu va mai fi un moft”, a mai spus Boc.

Există școli unde lipsesc foarte puține tablete și altele unde trebuie cumpărate peste 100 de dispozitive. Primarul a oferit și câteva exemple: Școala Emil Isac – 22 tablete, Școala O.Goga 94 de tablete, Liceul Șincai 6 tablete, Liceul Unitarian 103 tablete, Liceul Onisifor Ghibu -128 de tablete, Școala Vaida Voievod – 44 de tablete, Școala Liviu Rebreanu- 53 de tablete, Școala Iuliu Hațieganu – 44 de tablete, Liceul Teologic Baptist Emanuel -153 de tablete.

sursa foto: https://www.teachingprofessor.com/

 

 

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Un comentariu

  1. Mă surprinde numărul mic de tablete necesare pentru elevi. Din câte știu, la Scoala Liviu Rebreanu de exemplu, nici un elev nu are tableta primită. Deci numărul de 53 menționat in articol nu stiu de unde a fost scos? Sau o fi fost cumpărate în martie și nu au apucat să le dea elevilor din cauza pandemiei apărute? Chiar ar fi util de investigat de unde are Primăria Cluj-Napoca cifrele legate de necesarul atât de moic de tablete.

  Scrie un comentariu

  Articole similare