Închide

Primăria instalează noi panouri fotovoltaice pe clădiri publice din oraș, cu fonduri europene

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 09, 2022 0 114

Documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru instarea a 1399 de panouri fotovoltaice pe 13 clădiri publice din Cluj-Napoca au fost aprobați de consilierii locali, în cadrul unei ședințe extraordinare online din 8 noiembrie. Este vorba despre un proiect de peste 6,2 milioane lei cu TVA, pentru care Primăria mizează pe finațare neramburasabilă în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020, Axa 11. În cadrul proiectului, contribuția municipiului este de peste 1,7 milioane lei, cu TVA inclus. Termenul de realizare a investiției este de un an de zile.
„Până în prezent avem montate 648 de panouri fotovoltaice pe 8 cladiri, în următoarele locații: Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Informatică Tiberiu Popovici, Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr, Liceul Tehnologic Alexandru Borza, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Baza Sportivă Gheorgheni, Hala Agroalimentară Grigorescu, Hala Agroalimentară Mărăști (IRA). Puterea instalată pentru cele 8 cladiri la care lucrările sunt finalizate este de 0,252 MW.
Pe lângă proiectul prin care ne propunem montarea de panouri pe 13 clădiri, mai avem depuse proiecte prin PNRR pentru alte 34 de clădiri publice”, a arătat viceprimarul Dan Tarcea, pe Facebook.
Cele 13 clădiri care vor beneficia de panouri fotovoltaice sunt:
Școala Ion Agârbiceanu;
Colegiul Național George Coșbuc;
Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu;
Liceul Teoretic Mihai Eminescu;
Liceul Avram Iancu;
Liceul Teologic Maranatha;
Grădinița Albă ca Zăpada;
Grădinița Floare de Iris;
Grădinița Mămăruța;
Creșa Căsuța Iepurașilor;
Creșa Patrocle;
Creșa Martinel II;
Casa de Cultură a Studenților.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu