Închide

Primăria Florești finanțează sterilizarea câinilor din comună în cadrul unui program pilot

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 17, 2022 0 101

Primăria Florești derulează un program pilot de gestionare a animalelor fără stăpân, dar și de educare a întregii comunități referitor la responsabilitățile îngrijirii unui animal de companie.

“Nu este simplu, dar cred că suntem un model de bune practici în administrația publică locală, atunci când trebuie muncit la educarea noastră a tuturor, ca și comunitate responsabilă, dar și când vine vorba despre derularea unui proiect pe care ne dorim să îl vedem „intrat în normalitate”. Programul de sterilizări gratuite pentru căței sau pisici, promovarea obligațiilor legale ce ne revin tuturor, si o colaborare excelentă atât cu asociațiile de protecție a animalelor, autorități ale poliției sau mai recent, administrația județului Cluj prin Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică”, a spus primarul din Florești într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Anul trecut, Primăria Florești a lansat o campanie de sterilizare gratuită a tuturor câinilor cu stăpân, microcipați și înregistrați în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) de pe teritoriul comunei. Proiectul pilot a ajuns în al doilea an, și a intrat într-o nouă etapă.

Fiecare cetățean interesat poate solicita informații referitoare la sterilizarea animalului de companie la numărul de telefon 0755 019 010. De asemenea, locuitorii pot trimite sesizări cu privire la câinii comunitari sau situații de câini agresivi la numărul unic de telefon 0746 262 282.

Câinii comunitari care creează probleme vor fi ridicați din teren de către personal specializat, deparazitați și vaccinați, ulterior sterilizați și înregistrați, costurile urmând să fie suportate de către administrația locală. Vor fi găzduiți în adăpost și vor putea fi dați spre adopție după o evaluare a stării fizice și de comportament.

Animalele găsite nesupravegheate sau abandonate dar ai căror stăpâni vor fi identificați le vor putea recupera numai după achitarea serviciilor medicale amintite mai sus. În cazul în care se vor constata situații de abuzuri asupra animalelor sau neglijență, vor fi făcute demersuri către instituțiile competente, poliția rurală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu