Închide

Primăria din Satu Mare face târg de joburi la Casa de Cultură a Studenților să-i aducă acasă pe tinerii care vin la școală în Cluj

EducaţieTop News by Actual de Cluj - apr. 30, 2017 0 563

Primăria din Satu Mare face campanie ca să-i aducă acasă pe tinerii plecați să studieze la facultate în Cluj: le face bursă a locurilor de muncă dedicată.

Bursa joburilor are loc în 11 și 12 mai la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, are și un nume, „Satu Mare te așteaptă”, și urmărește să îi readucă acasă pe studenții sătmăreni după ce termină facultatea de la Cluj.
„În ultimii ani, tinerii au plecat într-un număr alarmant de mare din orașul nostru. Din păcate, vechea conducere a municipiului nu s-a interesat de generațiile viitoare, nu le-a oferit locuri de muncă, dar nici măcar un oraș cu un aspect plăcut. Acum noi plătim daunele dar ‘exodul creierelor’ trebuie oprit. Satu Mare se va dezvolta numai dacă tinerii se întorc după absolvirea studiilor și se angajează acasă. Acest lucru se va întâmpla doar dacă le oferim condiții bune de trai în orașul lor natal. Firmele au nevoie de forță de muncă pricepută și tocmai tinerii care se întorc reprezintă cheia acestui proces, de asigurare a unui personal bine instruit pentru firmele de top. Atât orașul nostru cât și sătmărenii au doar de câștigat din acest proiect”, a precizat primarul Kereskenyi Gabor pentru Agerpres.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu