Închide

Primăria va depune proiecte de 80 de milioane de euro pentru finanțarea prin PNRR a reabilitării termice a unor școli, grădinițe, creșe și blocuri de locuințe din Cluj-Napoca

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 30, 2022 0 942

Primăria a inițiat proiecte de 80 de milioane de euro pentru reabilitarea unor clădiri publice din Cluj-Napoca (școli, grădinițe, creșe) dar și pentru 40 de blocuri cu  2164 de apartamente. Acesta vor fi depuse în programul derulat de Ministerul Dezvoltării cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primarul Emil Boc, a spus, la ședința Consiliului Local din 30 martie, că orașul are proiecte mult mai consistente decât finanțările dispobibile, însă s-a arătat optimist că orașul va reuși să obțină toți banii europeni, arătând că oamenii din Primărie, „furnicuțele”, au lucrat și noaptea pentru ca administrația să fie gata cu proiectele și să le poată depune în 1 aprilie, când se dă startul oficial programului.

 

Pe lista proiectelor de renovare energetică propuse spre finanțare prin PNRR sunt Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu, Liceul de Coregrafie și Artă Dramaturgică Octavian Stroia (Clădirea C2, Calea Turzii nr. 2), Liceul Onisifor Ghibu  (Clădirea C1, str. Alexandru Vlahuță nr. 44-48), Școala Octavian Goga (clădirea C1, Aleea Peana nr. 16), Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr, Colegiul de Tehnic de Comunicații Augustin Maior (clădirea C2, Calea Moților nr. 78), Colegiul de Muzică Sigismund Toduță (corpuri C2 și C9 str. Paris nr. 60), Școala Gimnazială Ioan Bob (clădire C1, str. Episcop Ioan Bob nr. 10), Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu (Corp C1, str. Mehedinți nr. 80A), Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu (Corp C1, str. Câmpului nr. II), Școala Gimnazială Constantin Brâncuși, Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, Liceul Eugen Pora,  Liceul Tehnologic Alexandru Borza, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu. Dar și Grădinița cu Program Prelungit Zâna Zorilor Structura 2, str. Zorilor nr. 27, Grădinița cu Program Prelungit Micul Prinț, Grădinița cu Program Prelungit Licurici , Grădinița Lizuca, Creșa Prâslea cel Voinic, Grădinița Degețica, Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată, Creșa Martinel, Grădinița Poienița. 

Pe listă sunt și o serie de blocuri de locuințe din Cluj-Napoca care urmează să fie reabilitate termic. Potrivit primarului pe listă sunt 40 de blocuri cu peste 2100 de apartamenete.

Consilierii locali, întruniți în ședință extraordinară de îndată, au aprobat în 30 martie proiectele, urmând ca ele să fie depuse de municipalitatea în cadrul call-ului lansat de Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanțate prin PNRR.

Primarul Emil Boc a arătat că valoarea proiectelor inițiate de Primărie este de peste 80 de milioane de euro.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu