Închide

Primăria Cluj: Nicio persoană n-a fost sancționată în baza prevederii privind ținuta în mijloacele de transport în comun, considerată discriminatorie de Consiliul pentru Combaterea Discriminării

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 11, 2022 0 121

Administrația locală din Cluj-Napoca a transmis, după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat că a sancționat cu avertisment Primăria pentru o hotărâre de Consiliul Local care dezavantajează persoanele fără posibilități financiare ce circulă cu transportul în comun că, până în prezent, în oraș nu s-a dat nicio amendă în baza respectivei hotărâri.

”Primăria Cluj-Napoca a luat act de această decizie, care are o valoare de recomandare, lucru pe care noi oricum așa îl facem în practică, atunci când aplicăm această HCL. Aplicam hotărârea de Consiliu Local în litera, dar mai ales în spiritul ei, adică doar dacă există abuzuri.”, a arătat Biroul Mass Media al Primăriei.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a anunțat, într-un comunicat, citat de g4media.ro, că a sancționat Municipiul Cluj-Napoca pentru prevederi ale unei Hotărâri de Consiliu Local care dezavantajează persoanele fără posibilități financiare, aflate în sărăcie, limitându-li-se accesul în mijloacele de transport public.  Prin prevederile sesizate, călătorii sunt obligați să aibă o ținută vestimentară curată, iar cei care urcă în mijlocul de transport public local de călători cu îmbrăcăminte murdară care să deterioreze starea de curățenie a mijlocului de transport riscă amendă de la 100 lei, la 200 lei. Sesizarea la CNCD a fost făcută de Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ).

Detalii: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării penalizează Primăria pentru o hotărâre care dezavantajează persoanele fără posibilități financiare care circulă cu transportul în comun

sursă foto: captură youtube.com/TTT (Transport-Travel-Tourism)/Transira/Silviu Sintea

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare