Închide

Primăria are proiectant care va pregăti modernizarea stațiilor de transport public din Cluj. Instituția dorește ca în acestea să se poată comercializa cărți sau ziare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 11, 2022 0 353

F.I.P. Consulting a câștigat contractul cadru de servicii pentru realizarea studiilor de fezabilitate în vedere modernizării a 11 stații de transport public din Cluj-Napoca. Contractul a fost semnat la valoarea de 245.000 lei. În primă fază, Primăria dorește modernizarea stațiilor de la capătul liniilor de transport public din cartierele Gheorgheni, Mărăști, Mănăștur sau Grigorescu. Acordul cadru aduce și posibilitatea ca firma contractantă se se ocupe de studiile necesare modernizării și a celorlalte 3000 de stații din Cluj-Napoca.

Proiectantul trebuie să propună Primăriei și o variantă în care în stațiile de transport în comun să se poată face un comerț civilizat și să se poată vinde presă/cărți.

 

Acordul cadru scos la licitație de Primări și câștigat de F.I.P Consulting are ca obiect servicii de proiectare (studiu de fezabilitate și documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire) pentru modernizarea a 11 stații pentru transportul în comun. Contractul fusese estimat la 249.398 lei fără TVA iar criteriul de adjudecare a fost  prețul cel mai scăzut. Acordul cadru stipulează o cantitate minimă de 1 stație și una maximă de 11 stații, valoarea celui mai mare contract subsecvent fiind de 48.950 lei fara TVA. În cadrul procedurii, proiectanții au fost obligați să facă o ofertă și pentru servicii similare de modernizare a tututor stațiilor de transport public din Cluj-Napoca (cantitate minimă 75 de stații și maximă, 3019 stații).

Contractul cadru a fost încheiat de Primărie cu societatea în 10 mai la valoarea de 245.ooo lei. La licitație a mai participat o firmă din Suceava.

F.I.P Consulting este controlată de Radu Victor Andronic și deține deja contracte cu Primăria Cluj-Napoca. A realizat studiile pentru noua stradă pe care Primăria urmează să o amenajeze în zona Mărginașă-Calea Mănăștur-Moților-Uzinei Electrice, într-un proiect cu exproprieri, demolări și reorganizare sau lărgirea unor intersecții între cartierele Grigorescu și Mănăștur care urmează să intre în execuție în perioada următoare. De asemenea se ocupă de studiile pentru amenajarea zonei verzi de la Expo Transilvania, din cartierul Mărăști. Societatea a realizat și o serie de Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă pentru administrațiile din foarte multe județe ale țării. Despre Radu Andronic, Digi24 a arătat că a fost consilier în Ministerul Comunicaţiilor sub mandatu lui Valerian Vreme sau director al Departamentului Finanţări Proiecte Europene al CFR S.A.

În primă fază, Primăria Cluj-Napoca vrea să modernizeze stațiile de la capătul liniilor de transport public din cartierele Gheorgheni, Mărăști, Mănăștur sau Grigorescu.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu