Închide

Primăria anunță cum se pot plăti taxele din 2023 pentru a preveni tradionalele cozi din Cluj de la început de an

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 29, 2022 0 363

În 2023, prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este 5 ianuarie, anunță Primăria Cluj-Napoca. Prima zi de plată din anul 2023 pentru celelalte taxe este 3 ianuarie.
Potrivit instituției, prelungirea și plata abonamentelor de parcare din zona centrală se poate face online chiar de astăzi, 29 decembrie.
„Abonamentele de parcare pentru riverani (cartiere) pot fi plătite online începând cu data de 3 ianuarie 2023.
Ghișeele pentru încasarea abonamentelor de parcare vor fi deschise doar din data de 5 ianuarie 2023.
Cererile pentru alocarea unor noi abonamente de parcare pentru riverani pot fi depuse începând cu data de 3 ianuarie 2023, ora 08.00, online, pe site-ul Primăriei, www.primariaclujnapoca.ro , la secțiunea Parcări – primariaclujnapoca.ro/parcari/ sau fizic la ghișeele instituției.
Primăria Cluj-Napoca le recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online puse la dispoziție.
– Plata impozitelor și eliberarea certificatului de atestare fiscală, cu autentificare, se poate efectua accesând următorul link: e-primariaclujnapoca.ro/taxe/ . În vederea autentificării este necesară înscrierea în sistemul electronic al Direcției Impozite și Taxe Locale.
– O altă metodă de plată online a impozitelor locale este platforma www.ghiseul.ro .
În perioada 29.12.2022 – 04.01.2023 nu se vor emite certificate de atestare fiscală, ca urmare a operaţiunilor de închidere şi deschidere de an (nu va fi acces la baza de date de taxe şi impozite). Prima zi de eliberare a certificatelor de atestare fiscală este 5 ianuarie 2023″, mai arată instituția.
Viceprimarul Dan Tarcea a făcut și el un apel la clujeni pentru a plăti taxele de parcare online și a nu aștepta în noul an la coadă la gișeele Primăriei.
„Cererile pentru parcări pot fi depuse începând cu 3 ianuarie Recomand cetățenilor să utilizeze variantele online puse la dispoziție pentru a evita timpul de asteptare la ghiseu. Cererile pentru alocarea unor noi abonamente de parcare pot fi depuse începând cu data de 3 ianuarie 2023, ora 08.00, online, pe site-ul Primăriei, primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Parcări – primariaclujnapoca.ro/parcari/ sau fizic la ghișeele instituției. Abonamentele de parcare pentru riverani (cartiere) pot fi plătite online începând cu data de 3 ianuarie 2023, iar fizic la ghiseu, incepand cu data de 5 ianuarie 2023. Prelungirea și plata abonamentelor de parcare din zona centrală se poate face online chiar de astăzi, 29 decembrie”, a subliniat Dan Tarcea pe pagina sa de Facebook.
Vezi și: În orașul smart, în prima zi lucrătoare a anului 2022, lumea s-a trezit cu noaptea în cap să se așeze la coadă la Primăria pentru depunerea cererilor de parcări
Sursa foto:  cluj24.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu