Închide

FOTO Primăria a fost prinsă cu minciuna după ce s-a lăudat că a terminat o stradă din cartierul Dâmbul Rotund. A pus asflat pe un trotuar care se termină în mocirlă

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 07, 2021 1 1592

La fața locului, se poate observa clar că doar o treime din strada Gheroghe Sion din cartierul Dâmbul Rotund este asfaltată iar, în rest, cetățenii sunt nevoiți să circule prin noroi.  Consilierii USR l-au prins pe viceprimarul Dan Tarcea cu minciuna după ce în ședința din 5 noiembrie a oferit asigurări că lucrările sunt aproape finalizate, putând să se circule pe astfalt pe 95% din suprafața arterei. Tarcea a făcut declarația după ce a fost chestionat asupra modului în care Primăria respectă termenele de execuție asumate pentru lucrările de modernizare, arătând că pe strada Gheorghe Sion, care trebuia modenizată în 6 luni, se poate circula doar cu cizme de cauciuc. Riverani din zonă au confirmat situația lucrărilor, așa cum a fost prezentată și de consilierii USR într-un grafic al asfaltului suprapus pe harta arterei.

„Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a menționat că lucrările de modernizae a străzii Gheroghe Sion din cartierul Dâmbul Rotund sunt aproape finalizate, putând să se circule pe asfalt pe 95% din suprafața străzii dar  și că se mai lucrează la doar 60 de metri (din cei 818 metri cât are artera – n.red.). Cine este „în eroare”? La fața locului, se poate observa clar că doar o treime din stradă este asfaltată iar, în rest, cetățenii sunt nevoiți să circule prin noroi”, au arătat conslierii USR.

Ei au oferit și o înregistrare de la ședința din 5 noiembrie când consilierul Dinu Ionescu a chestionat administrația locală cu privire la situația modernizării respectivei artere și a cerut ca termenele de lucrări din studiile de fezabilitate asumate de Consiliul Local să fie respectate. „Să fim atenți ca aceste lucrări să dureze exact cât am planificat și să nu mai ținem cetățenii în noroaie”, a spus la ședința respectivă consilierul Ionescu. Atunci, pe repede înainte, viceprimarul Dan Tarcea i-a arătat că e în eroare și că totul este în regulă dar și că lucrarea s-a finalizat aproape în integralitate.

AICI, este disponibilă înregistrarea.

Consilierii USR au semnalat că astfel de practici ale Primărie prin care vrea să inducă în eroare cetățenii ridică semne de întrebare asupra felului în care sunt asumate investițiile din programul de modernizare a străzilor, cu termene clare, care în realitate nu sunt respectare.

În cazul străzii Gheroghe Sion, cei din USR spun că durata de realizare a investiției asumată de Consiliul Local este de 6 luni (3 luni de implemnetare și 3 luni perioada de execuție). Respectiva investiție a fost aprobată în 2 iunie 2020 iar lucrările au început în mai 2021 și șantierul nu este finalizat nici în prezent.

(situația modernizării strării Gheroghe Sion, verificată de USR la fața locului)

Situația a fost confirmată și de riverani care au prezentat cu imagini, trotuarul realizat de Primărie pe arteră, trotuar care se termină brusc și te duce în mocirlă.

(Foto din 7 decembrie 2021)

Un comentariu

  1. pana nu se aproba PUZ-urile de pe Sion, nu va face primaria strada, doar trebuie sa cedeze proprietarii teren pentru largirea strazii, sa fie facute trotuarele. Daca nu cedeaza, atunci trebuie facute expropieri, deci n-au cum sa asfalteze strada in 3 luni , doar daca o fac in ampriza existenta, adica fara trotuare

Scrie un comentariu