Închide

Primăria a cumpărat un spital de mobil pentru trierea urgențelor la ISU Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 17, 2020 0 301

„O premieră națională”, a fost clasificat spitalul amenajat de Primăria din Cluj pentru ISU Cluj. Adică un punct medical de ultimă generație care permite intervenția de urgență pentru minimum 20 de persoane.

Acest spital de campanie , care include inclusiv o ambulanță, este cumpărat din banii clujenilor pentru a salva vieți în vremuri critice. Este prima dotare de acest fel din România. Poate fi utilizat inclusiv în acesta perioadă împotriva Coronavirus. Sper sa îl folosească cât mai puțin. Dar dacă va fi nevoie, suntem pregătiți„, explicat primarul Emil Boc.

Noile echipamente intră în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență urmând  ca punctul medical să fie operat prin cei de la SMURD. Deja cortul și echipamentele au fost instalate și s-a făcut și o vizită de către oficialii Primăriei în cadrul unei acțiuni de recepție anunțată de primarul Emil Boc cu poze pe Facebook. Valoarea investiției realizate de Primăria Cluj-Napoca este de 714.300 lei.

„Acest punct medical avanstat este practic o unitate medicală mobilă, extrem de utilă în salvarea de vieți, în procesele de triere, trimitere către spitale și alte proceduri pentru persoane care necesită asistență medicală imediată. Noile dotări includ: două corturi cu dotări performante pentru prim ajutor și intervenție rapidă; sistem de încălzire pentru cort – 2 buc; sistem aer condiționat mobil pentru cort – 2 buc; sistem de iluminare interioară pentru corturi – 3 buc; generator curent electric – 2 buc; tambur prelungitor cablu electric – 2 buc; brancarde simplă, cu spătar, dublă colapsabilă și colapsabilă – 26 buc; suport pentru 4 perfuzii – 15 buc;  rucsac medical – 4 buc;  aspirator de secreții portabil – 2 buc; monitor funcții vitale cu trepied și suport – 5 buc; ventilator pacient – 2 buc”, a anunțat primarul din Cluj pe Facebook.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare