Închide

PressOne: Acuzații de plagiat la adresa lui Nicolae Ciucă. Ar fi copiat din alte două teze de doctorat. Reacția premierului

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 18, 2022 1 193

Este vorba de teza sa de doctorat, în baza căreia a devenit doctor în științe militare în 2003. Publicația PressOne publică informația marți. Scrie că printre sursele care ar fi copiate sunt alte două teze de doctorat.

Jurnalista Emilia Șercan de la PressOne, cea care a scos la iveală de-a lungul timpului mai multe probleme de plagiat în rândul politicienilor, scrie că teza de doctorat a lui Nicoale Ciucă include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Aproape jumătate dintre acestea ar conține lucruri copiate din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Practic, premierul ar fi folosit lucruri scrise anterior de alții fără să le citeze.

Multe dintre porțiunile plagiate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat, scrie Șercan.

Reacția premierului, transmisă către PressOne de Guvern, este că teza ar fi respectat cerințele legale de la momentul respectiv.

„Apreciez interesul dumneavoastră față de etica academică și respectarea acesteia în cadrul lucrărilor științifice.

Vă asigur că în toată cariera mea de ofițer al Armatei României mi-am asumat toate responsabilitățile, indiferent de funcția ocupată. Nu voi renunța la acest principiu nici în cariera de politician. Teza mea de doctorat este rodul cercetării științifice din anii de studii doctorale și reflectă munca depusă.

Lucrarea a stat și stă la dispoziția publicului de aproape 20 de ani și a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”, a declarat premierul României pentru PressOne.

Materialul complet despre acuzațiile de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă poate fi citit pe site-ul PressOne.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare