Închide

Președintele Klaus Iohannis vine mâine la Cluj, la Baza Aeriană din Câmpia Turzii, unitate în care SUA are în plan investiții de 152 de milioane de dolari

ActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 01, 2022 0 466

Președintele Klaus Iohannis va face mâine după-masă o vizită în județul Cluj, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, unde va susține și o alocuțiune, potrivit admintrației prezidențiale.

Baza Aeriană de la Câmpia Turzii este unitatea militară pe care SUA a început anul trecut să o modernizeze. Proiectul de investiții în valoare de 152 de milioane de dolari include 15 lucrări de modernizare a infrastructurii. Primele lucrări au început în perioada mai-august, 2021. transmit US Army și US Air Force.

În urma lucrărilor de modernizare, noua pistă a bazei va permite aterizare și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17, arată G4media.ro.

„Aceste proiecte vor permite stabilirea unei prezențe de durată a Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică-cheie ce necesită infrastructură modernă, care să asigure o mai bună mobilitate a misiunile aeriene, să găzduiască diverse bunuri și facilități ale forțelor aeriene și de unde să se poată oferi un răspuns rapid la orice fel de amenințări de securitate din regiune”, se preciza într-un comunicat al forțelor aeriene americane.

Banii pentru investiții vor fi alocați prin intermediul Inițiativei de Descurajare Europeană (European Deterrence Initiative), un program lansat de SUA în iunie 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

Astfel, forțele aeriene ale SUA intenționează să cheltuiască 130 de milioane de dolari în acest an pentru „optimizarea misiunilor” de la baza aeriană din Câmpia Turzii.

Sursa foto: US Army/ baza de la Câmpia Turzii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare