Închide

Președintele Iohannis a anunțat că starea de alertă nu va fi prelungită după 8 martie, iar o serie de restricții vor fi eliminate

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - mart. 04, 2022 0 1699

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că autoritățile au decis că starea de alertă să nu fie prelungită după 8 martie, iar o serie de restricții să fie eliminate. El a spus că lista restricțiilor va fi făcută publică de guvern.

Președintele a mai spus că decizia a fost luată pentru că ”pandemia de Covid e pe o pantă accelerat descendentă, iar valul 5 e aproape de a se termina”, relatează g4media.ro.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situații, decizii cu un impact major pentru viitor.

Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final.

Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate”, a transmis Klaus Iohannis.

Citește mai multe pe g4media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu