Închide

Președintele federației de handbal: Clujul e un exemplu pentru multe autorități locale. „Acolo există infrastructură, când ne ducem la Cluj mișcăm mase mari de oameni”

SportTop News by Actual de Cluj - ian. 24, 2017 0 417

Miile de oameni din tribune ce asistă la meciurile de handbal, în Cluj, îl uimesc pe președintele federației de profil, Alexandru Dedu, care spune că orașul Cluj-Napoca „ar putea fi un exemplu pentru multe autorități locale”.

Dedu a vorbit aseară cu presa la ambasada Franței, unde a avut loc un eveniment dedicat campionatului mondial de handbal masculin, ce a început în 11 ianuarie și se încheie în 29. El spune că una dintre probleme, în România, e lipsa infrastructurii – dar nu oriunde, căci la Cluj nu doar că aceasta există, dar la meciuri vin mii de oameni. „Vreau să atrag atenția asupra infrastructurii din Cluj, unde toate industriile conexe sportului și turismului au explodat. Acolo există infrastructură, iar noi când ne ducem la Cluj mișcăm mase mari de oameni. Cred că ar putea fi un exemplu pentru multe autorități locale”, a spus Dedu aseară presei.

Acum acesta detaliază pentru actualdecluj.ro: „Clujul poate fi dat un exemplu, se dezvoltă și industriile conexe sportului fiindcă se mișcă mase foarte mari de oameni din toată țara și nu numai, vin la evenimentele sportive și artistice organizate în aceste infrastructuri și oamenii aceștia vin ca să doarmă, să mănânce, cumpără suveniruri, merg la film, se creează o emulație”.

I-am propus lui Dedu să facă o listă cu aceste obiective sportive pe care le laudă, și după un moment de ezitare menționează două; „sala, unde ne simțim foarte bine (Sala Polivalentă-n.red.). Și stadionul”.

Infrastructura la care se referă Dedu e Sala Polivalentă – aici au fost organizate în numeroase rânduri meciuri de handbal, cu asistență de mii de oameni cum e Trofeul Carpați, dar și meciuri de Fed Cup (foto), unde miile de bilete s-au vândut în doar câteva minute. La câteva zeci de metri de Sala Polivalentă e stadionul Cluj Arena, cu o capacitate de 30.000 locuri – dar și Sala Sporturilor, veche de 40 de ani și, lângă aceasta, parcul „Iuliu Hațieganu”, modernizat recent pentru 6 milioane de euro. În colțul din Gheorgheni al orașului a fost de asemenea dată în folosință cea mai mare bază sportivă din oraș, Parcul Gheorgheni, după investiții de 4,4 milioane de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare