Închide

Președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților: „niciun oraș nu e pregătit să devină Capitală Culturală Europeană”

CulturăRevista Presei by Actual de Cluj - iun. 12, 2014 0 225

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a declarat, joi, la Sibiu, că „niciun oraş din România nu este pregătit să fie Capitală Culturală Europeană”, nefiind făcute pregătiri, ci doar „declaraţii politice”.
Întrebat dacă vreunul din oraşe este pregătit pentru această titulatură, Gigel Ştirbu a răspuns: „Nu eu sunt cel în măsură să spună cine este pregătit sau nu pentru această candidatură. Un lucru este cert: în momentul de faţă, nu este nimeni pregătit să fie Capitală Culturală. Nicinul dintre aceste oraşe nu este pregătit să devină Capitală Culturală”.
El a adăugat că evaluarea dosarului pentru CCE din 2021 ar trebui să se facă în 2015, iar în România pregătirea documentelor nici măcar nu a început.

„Demersurile nu au pornit. În afară de declaraţii politice şi declaraţii conjuncturale nu s-a făcut nimic. Anul viitor dosarul va intra în analiză. Păi cum să intre în analiză când acest dosar nici nu a început să fie creionat. Despre asta este vorba”, a declarat Gigel Ştirbu, citat de mediafax.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu