Închide

Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea / Acestea trebuie luate doar de către persoanele care sunt eligibile, transmite Secretarul de Stat Andrei Baciu

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - ian. 03, 2022 0 189

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu arată că administrarea de medicamente antivirale pentru tratarea COVID-19 se poate face fie în spital, fie acasă, însă doar la recomandarea medicului. De asemenea, acestea nu substituie vaccinarea împotriva Covid-19.

„Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea, pe de o parte şi doi: acestea trebuie luate de către persoanele care sunt eligibile”, a spus reprezentantul Ministerului Sănătăţii în emisiune la Digi24, citat de News.ro.

„A fost o întreagă dezbatere. Şi există cumva acest obicei de a ne automedica, luăm medicaţie aşa, după cum mai ştim. Însă – şi nu vreau să spun lucrul ăsta nici într-un fel peiorativ – însă dacă ne uităm puţin la cum se întâmplă lucrurile în alte ţări, şi cei care trăiesc în străinătate, care sunt acum în România sau cei care au prieteni, familie în străinătate, este extrem de dificil să poţi să procuri un antibiotic oriunde în Uniunea Europeană, fără o vizită la medic. Deci vorbim de antibiotic, nu vorbim de antiviral. (…) Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea, pe de o parte, şi doi: acestea trebuie luate de către persoanele care sunt eligibile. Pot fi administrate pentru o perioadă scurtă de timp, pentru persoanele care se încadrează în criteriile de eligibilitate”, a afirmat Andrei Baciu.

Oficialul a mai spus că împreună cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut discuţii cu producători de medicamente, pentru ca pacienţii din România să beneficieze „cât de repede cu putinţă” de molecule noi care au apărut pentru tratarea aceastei boli.

Sursa foto: UMF Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu