Închide

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit azi cu președintele Federației Europene de Atletism și cu secretarul general al Federației Internaționale de Atletism, ca să bată în cuie o importantă competiție organizată la Cluj

Sport by Actual de Cluj - iun. 22, 2022 0 135

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit azi cu președintele Federației Europene de Atletism și cu secretarul general al Federației Internaționale de Atletism, ca să bată în cuie o importantă competiție organizată la Cluj, anul viitor.

Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu președintele Federației Europene de Atletism, Dobromir Karamarinov, și cu secretarul general al Federației Internaționale de Atletism, Christian Milz. La întâlnire au mai participat consilierul onorific al premierului României, Gheorghe Popescu și președintele Federației Române de Atletism, Anișoara Cușmir-Stanciu. Dialogul a vizat găzduirea, de către România, a Campionatului European de Atletism U20 – Cadeți, care va fi organizat, anul viitor, la Cluj-Napoca. ”România are recunoașterea internațională a rezultatelor obținute de atleții noștri de-a lungul istoriei. Este important ca tânăra generație să cunoască și să se inspire din modelele oferite de sportivii noștri de aur, precum președinta Federației Române de Atletism, Anișoara Cușmir-Stanciu, campioană olimpică în 1984, la săritura în lungime și deținătoare a patru recorduri mondiale”, a spus Ciucă.

Conform unui comunicat al Guvernului, Karamarinov a apreciat inițiativa României de a prelua responsabilitatea organizării Campionatului European de Cadeți. În acest sens, Cluj-Napoca oferă toată infrastructura necesară standardelor aferente acestui nivel competițional. Peste 20.000 de participanți și membri ai staff-ului tehnic, din 49 de țări, se vor afla la Cluj-Napoca, pentru șase zile. Campionatul va fi transmis de rețeaua European Broadcasting Union, către aproximativ 70 de canale de televiziune.

Amintim, European Athletics a decis vineri 7 mai să acorde României dreptul de organizare a European Athletics U20 Championships 2023. La Cluj au mai fost organizate Campionatul Balcanic de Juniori din 2019, Campionatul Balcanic de Seniori din 2020 și, anul trecut, Campionatul European pe Echipe Liga 1, toate pe stadionul Cluj Arena. ”La realizarea documentației pentru această candidatură s-a lucrat încă din 2018 și a fost implicată o întreagă echipă, vineri având loc prezentarea finală. De menționat că la startul depunerii de candidaturi pentru acest campionat au fost aliniate șase țări”, a arătat Federația Română de Atletism. Astfel, la Cluj sunt așteptați anul viitor aproximativ 1.500 de sportivi din 48 de țări.

Ultimele trei ediții ale acestei competiții au avut loc în Eskilstuna Suedia în 2015, Grosseto Italia în 2017, Boras Suedia în 2019 și Tallin, Estonia, anul trecut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu