Închide

Premierul Ludovic Orban: Eu am solicitat să fie respectate niște principii. Bunul simț să existe. Nu pot fi scoși oamenii corecți de pe liste

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 05, 2020 0 450

Premierul Ludovic Orban confirmă pentru Actual de Cluj că s-a consultat cu liderii din conducerea PNL Cluj și că le-a solicitat acestora să respecte niște principii, mai precis să nu renunțat la oamenii care s-au validat prin muncă și prin corectitudine.

„Bunul simț nu trebuie să lipsească în primul rând. Eu le-am spus (liderilor PNL Cluj – n.red) că cei care s-au validat prin muncă și prin corectitudine trebuie păstrați pe liste”, a răspuns Orban, cu referire la scandalul intern din partid care-l vizează pe consilierul județean Dorel Secară.

Premierul a mai spus că nu ține neapărat la conceptul „fermoar”, care să le confere egalitate la număr de mandate celor proveniți din vechiul PNL, dar că cel mai mult îl interesează ca oamenii dedicați PNL-ului să fie păstrați.

Mai mult, indiferent la nemulțumirea președintelui Consiliului Județean Alin Tișe, premierul Ludovic Orban a subliniat că din punctul său de vedere,  „consilierul Dorel Secară nu a fost scos de pe liste”.

Reamintim că președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, nu e deloc dispus să accepte recomandarea vechilor liberali, de a-l păstra pe Dorel Secară pe loc eligibil, pentru un nou mandat de consilier județean.

Tișe ar urma să supună la vot în Biroul Permanent Județean (BPJ), propunerea candidaturii lui Dorel Secară. Ședința online ar urma să aibă loc în această seară. Având în vedere că membrii BpJ sunt bine conectați cu Tișe, consilierul Dorel Secară se așteaptă să fie scos din joc, în ciuda susținerii pe care i-o acordă Orban.

Citește și

Tișe nu acceptă decizia premierului Orban. Numirea lui Secară pe lista aleșilor va fi supusă votului BPJ, pe care tot Tișe îl controlează

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.