Închide

Premieră la Opera Națională din Cluj, vineri 5 mai și duminică 7 mai, spectacolul de operă Don Giovanni 

Cultură by Actual de Cluj - apr. 29, 2023 0 195

Premieră la Opera Națională din Cluj, vineri 5 mai și duminică 7 mai, spectacolul de operă Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart.

Piesa premierei e, după cum arată instituția clujeană de cultură, ”o lucrare remarcabilă ce a devenit un element de bază al repertoriului operistic, admirată fiind datorită complexității momentelor muzicale și profunzimii psihologice”. Spectacolul va fi prezentat în două distribuții diferite, astfel că publicul va avea ocazia în ambele seri să se bucure de interpretări unice, asistând, de fapt, la două premiere, aflate sub conducerea muzicală a dirijorului David Crescenzi, în regia invitatului Paolo Bosisio și scenografia semnată de invitatul Domenico Franchi.

Acțiunea operei se desfășoară în Sevilla, Spania și spune povestea lui Don Giovanni, un seducător notoriu, impulsiv și carismatic, care își găsește sfârșitul după ce comite o serie de fapte imorale. ”Cu o muzică remarcabilă și personaje bogat conturate precum, figura tragică a Donnei Elvira și comicul de situație reliefat prin Leporello, valetul lui Don Giovanni, opera Don Giovanni își merită titlul de una dintre cele mai iubite și populare opere din repertoriul liric universal”, arată instituția de cultură.

Din distribuție – soprana de talie internațională Anita Hartig, recunoscută pe scene ale Teatrelor de Operă precum cele din Hamburg, Tokyo, Milano, Paris sau Berlin, tânăra soprană Aida Pascu, absolventă a Universității Naţionale de Muzică București și masterandă a Academiei Naţionale de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, baritonul Florin Estefan, și soliștii Operei clujene – bas-baritonul Cristian Hodrea și baritonul David Pogana.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare