Închide

Prelevare de organe la spitalul județean din Cluj, prima din acest an, ficatul și rinichii unui pacient nerecuperabil victimă a unui AVC au ajuns la alți pacienți

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 04, 2024 0 279

Prelevare de organe la spitalul județean din Cluj, prima din acest an, ficatul și rinichii unui pacient nerecuperabil victimă a unui AVC au ajuns la alți pacienți.
Prelevarea de organe a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la spitalul județean din Cluj, la secțiile de terapie intensivă. O echipă multidisciplinară coordonată de doctorii Dumitru Patraș, medic primar ATI și Elena Ștefănescu, medicul specialist în rinichi, responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, au prelevat ficatul și rinichii unui pacient de 63 de ani, nerecuperabil, victimă a unui atac vascular cerebral (AVC). Alături de cei doi medici, din echipă au mai făcut parte specialiști ai Institutului Clinic Fundeni și din Institutul Clinic de Transplant Renal (ICUTR) Cluj. Rinichii prelevați au fost preluați de ICUTR Cluj, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni. ”Mulțumim familiei donatorului pentru gestul nobil care dă o nouă  șansa la viață altor oameni aflați în suferință”, transmit medicii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu