Închide

Prefectul de Cluj: nicio localitate din județ nu e în carantină, deocamdată nu intră nici una în acest blocaj, ”după cum arată cifrele”

Sănătate by Actual de Cluj - dec. 03, 2020 0 176

Prefectul din Cluj spune că nu va intra nicio localitate în carantină, în județ, cel puțin în următoarele zile. Astfel, la alegerile din weekend nicio localitate din Cluj nu e în carantină, după ce municipiul Gherla a ieșit, în această dimineață la ora 5.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ieri să nu prelungească starea de carantină în Gherla, care urma să expire în noaptea de 3 decembrie, la ora 5 dimineața. ”Gherla a ieșit (din carantină-n.red.) în această dimineață. Nu sunt altele și după cum arată cifrele nu cred că va intra vreo altă localitate în carantină”, a spus prefectul Mircea Abrudean, care e și președintele CJSU.

Rata de infectare în Gherla a scăzut la 5,17 cazuri la mie ieri, dar aceasta și pe fondul numărului relativ redus de teste pentru depistarea infecției cu Covid 19 realizate în ultimele zile, o treime din numărul dintr-o zi obișnuită. Înainte de această vacanță prelungită, cu zilele de luni și marți declarate zile libere prin lege și în care puține probe de depistare a infecției au fost procesate, gradul de infectare în Gherla era de 5,43 cazuri la mie.

”Având în vedere scăderea ratei incidentei in mun. Gherla la 5,17, precum și analiza de risc a DSP, nu se mai impune prelungirea carantinei, aceasta urmând a fi ridicată în 3 decembrie la ora 5”, a arătat Abrudean.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare