Închide

Povestea corporatistului din Cluj care și-a vândut apartamentul și s-a întors acasă, în Grădina lu’ Ion din Vișeul de Sus, pentru a se bucura de liniște, natură și tradițiile maramureșene

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 04, 2020 0 1823

Ionuț a copilărit printre animale. Lăsa jucăriile de lemn făcute de bunicul său și acadelele de zăhar ars făcute de bunica și pleca după miei, berbeci și cai. A trăit doar printre ulițele din Vișeul de Mijloc, așa că atunci când mama a vrut să îl facă domn și l-a trimis la Cluj a plâns de singurătate. Fără căței, fără animale, fără bunica, era singur cuc într-un oraș mare și rece. Dar cu timpul s-a obișnuit și a ajuns acum să lucreze într-o corporație germană. Însă visul său a fost mereu acela de a se întoarce în grădina copilăriei sale.

Așa că atunci când tatăl său l-a întrebat ce mașină să îi cumpere, Ionuț nu a stat pe gânduri și i-a spus „tată, mie nu-mi trebuie mășini, dacă vrei, fă-mi o casă!”. Iar cu timpul și-a folosit toate economiile, și-a vândut apartamentul din Cluj și a început să ridice o pensiune în Vișeu de Sus. Visul său este ca toată lumea să vină în Grădina lu’ Ion, să îi cunoască Maria și să se bucure de liniște, de natură și de tradițiile maramureșene – locul despre care Ionuț ne-a spus că se zice că atunci când Dumnezeu a făcut Raiu’, nu l-a terminat, cu o parte din el a făcut Maramureșul. Dar cine este acesta? Și de ce să mergem în Grădina lu’ Ion?

Citește articolul pe life.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu