Închide

”Pot fi tragedii mai mari ca la Colectiv…” – declarații halucinante din partea directorului Aeroportului clujean

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - sept. 28, 2017 0 1250

Delirul directorului aeroportului clujean, David Ciceo, a continuat astăzi la un post local de radio. Neîmpăcat cu decizia Consiliului Județean de a-l trimite la concurs și de a-l scoate de la șefia Aeroportului, el a spus că oamenii ar trebui să fie îngrijorați că există un pericol real și că s-ar putea întâmpla tragedii mai mari decât la Colectiv.

”Noi urmează să anunţăm toate autorităţile statului despre această tulburare majoră. Vrem să fie conştienţi şi clujenii că există un pericol real. Bineînţeles că ne vom face munca, ca să evităm o tragedie. Pot fi tragedii mai mari decât la Colectiv. Cu actuala echipă managerială am reuşit să demonstrăm un anumit standard de securitate şi că putem face faţă oricăror situaţii” – a comentat Ciceo la postul local Realitatea FM

El a mai spus și că decizia Consiliului Județean ar determina inclusiv companiile aeriene să nu mai opereze de pe Aeroportul Cluj Napoca: ”În cazul în care rămâne în vigoare această Hotărâre este posibil ca din data de 17 octombrie, ora 00:00 să nu mai zboare niciun avion pe Cluj. Nu ne dorim asta, ci ne dorim ca activităţile să se desfăşoare în siguranţă…”.

Tișe: dacă, Doamne ferește, directorul Ciceo s-ar îmbolnăvi, ar însemna ca Aeroportul să se închidă?

Trebuie precizat că nicio companie aeriană nu a înștiințat Consiliul Județean despre vreo intenție de a-și retrage zborurile de la Cluj. De altfe, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a spus că declarațiile lui Ciceo sunt nu doar halucinante, ci și incredibil de iresponsabile. ”Domnul Ciceo confundă această insitituție cu proprietatea sa personală, iar acest lucru e șocant pentru mine. El nu poate să înțeleagă că nu este cu nimic mai presus de oricare alt director de regie/companie. Legea spune că trebuie să meaergă la concurs, iar legea trebuie respectată. Nicio instituție de stat nu poate să aibă un director pe viață.  Ce face directorul Aeroportului e strigător la cer. Manipulează angajații, îi sperie că rămân fără salarii, că își pierd locurile de muncă, unde s-a mai pomenit așa ceva? Cum să spună că fără el nu funcțioenază aeroportul? Păi când era plecat săptămâni întregi din țară, se închidea Aeroportul? Dacă, doamne ferește s-ar îmbolnăvi, ar însemna că nici aeroportul nu ar mai funcționa? El transmite în spațiul public asemenea declarații, de parcă tot Aeroportul ar sta într-un singur om. Păi nu noi, Consiliul Județean, am investit peste 100 de milioane de euro ca să avem condiții decente, ca să atragem companii aeriene, pentru ca Aeroportul să se dezvolte? Nu din banii clujenilor s-au făcut toate acestea? I-a adus domnul Ciceo de acasa?”

Tișe a mai subliniat că informatiile pe care le răspândește Ciceo sunt false și că stârnesc panică în rândul populației, faptă prevăzută și pedepsită în Codul Penal.

De cealaltă parte, David Ciceo a atras atenția că decizia Consiliului Județean privind numirea Consiliului de Administrație (CA) la cârma Aeroportului ar avea o lacună. În Hotărârea Consiliului Județean nu se precizează momentul în care i se suspendă lui activitatea, ci doar faptul că din 17 octombrie nu mai are funcție, urmând ca noul CA să numească un director interimar. Acest lucru ar presupune că până când se întrunește CA-ul, până se stabilește interimatul, Aeroportul să rămână, în fapt, fără conducere. ”Este prevăzut în această hotărâre ca în data de 17 octombrie  CA să preia activitatea executivă. La această dată,  de la ora 00:00, aeroportul nu mai are conducere calificată conform cu Regulamentul european 139. Acest regulament, care dacă intră în contradicţie cu orice lege românească, are prioritate acest regulament, stabileşte în mod imperativ competenţele şi calificările necesare astfel încât siguranţa şi securitatea să nu fie pusă în pericol. Prin nelegalitatea acestei hotărâri se pune real în pericol siguranţa şi securitatea, întrucât începând cu data de 17 octombrie întreaga conducere executivă a aeroportului internaţional Cluj nu mai există. Este un fapt deosebit de grav, a creat o îngrijorare deosebită pe plan internaţional în rândul companiilor aeriene, în rândul angajaţilor (…)  a spus Ciceo la Realitatea FM Cluj.

Tișe a precizat că nu există niciun aspect care să nu poată fi reglementat, în mod legal. Hotărârea Consiliului Judetean poate fi modificată cu precizarea că noua conducere a Aeroportului își intră în atribuții din momentul în care va fi numită în funcție, de către membrii noului CA.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect.

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare